Politica a creat o falsă criză energetică în România!

0
312

Cert este că la această oră nu există nicio fundamentare a actualelor prețuri la energie, în România. Argumentul cel mai solid este faptul că noi avem o putere instalată și o producție efectivă mult peste nivelul consumului.

Consumul în România este de 5.000 Mw/h, ceea ce corespunde puterii și producției pe care o are doar Hidroelectrica.  Peste această producție din hidro, mai avem peste 4.000 Mw termo, 4.000 energie eoliană și fotovoltaică, plus Nuclearelectrica, circa 1.200 Mw.

Este ușor de înțeles că, în realitate, avem de fapt o criză de …supraproducție! Consumul casnic este de doar 2.000 Mw!

Nota Bene: peste producția autohtonă, România mai și importă energie. De ce? Și cum este posibil? Este doar o determinare subiectivă,  în scopul obținerii unor uriașe venituri de către băieții deștepți din energie, prin importuri nejustificate.

  La consumurile actuale, noi putem sta liniștiți doar pe ceea ce produce Hidroelectrica, Nuclearelectrica și energia verde, aceasta din urmă pentru a fi pe trendul energiei verde, prietenoasă cu mediul.

Dar mai trebuie spus că România este singura țară europeană căreia energia din hidro nu i se recunoaște a fi ecologică. Deși este, nefiind poluantă, firește. Aceasta este o manevră pentru a ni se impune realizarea unor parcuri eoliene și fotovoltaice ( de către firme străine, evident) de care noi nu avem nevoie .

România are în prezent o putere instalată de peste 20.000 MW, ceea ce poate duce consumul nostru, al Bulgariei și  al Serbiei la un loc. Altfel spus, putem fi cei mai mari exportatori din zonă!

Deci politica a creat o falsă criză energetică în România!

(Emil MUREȘAN)