politia-rutiera-ar-putea-sa-te-opreasca-in-trafic-f68301ffc0730d8b31-940-0-1-95-1Nu este prima dată când cotidianul nostru atrage atenţia cadrelor de decizie din Inspectoratul de Poliţie  Giurgiu asupra modului defectuos  în care această instituţie relaţionează cu presa locală. Noi, jurnaliştii ne-am plâns (şi nu o dată), de calitatea comunicatelor de presă, sterpe, fără formă sau pic de conţinut,  informaţii primite zilnic de la Biroul de Presă al Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Giurgiu. După fiecare apariţie în ziar, sau postare on-line  a acestor pseudo – informaţii suntem imediat etichetaţi ba ca ”proşti”, ”aberanţi” sau ”stupizi”, de către cititorii noştri.  Şi, pe bună dreptate cât timp informaţiile sună cam aşa: La data de… un autoturism care venea pe DN 5 din direcţia Bucureşti a intrat în coliziune cu un alt autoturism care depăşise greşit un autocamion ce se deplasa din direcţie inversă. Din accidentul produs a rezultat rănirea a două persoane şi decesul unui tânăr, D.M, de 18 ani, aflat la volanul autoturismului. Poliţia continuă cercetările pentru a afla condiţiile în care s-a produs accidentul.

”Bă eşti prost?  Bă eşti nebun? Cum să citeşti asemenea nerozii?”

Sau ce poţi să scoţi dintr-un comunicat de genul:  „V.C. de 21 de ani l-a surprins pe D.B. de 15 ani în timp ce îi sustrăgea telefonul mobil. În cauză s-a deschis lucrare penală”. Şi uite aşa, cu „materialul clientului”, de cele mai multe ori am făcut din te miri ce, bici, pe care l-am convins să  şi trosnească!

„Bomboana de pe colivă” în  relaţiile  dintre IPJ Giurgiu şi presa locală a constituit-o însă „invictaţia” (sic), de miercuri, 17 mai, ora 12.58,  prin care jurnaliştii locali erau solicitaţi să participe la o acţiune a Biroului Poliţiei Rutiere, ce urma să se desfăşoare doar câteva ore mai târziu, în aceeaşi zi (ora 16.30), ce viza transportul de mărfuri şi cel de persoane. Locaţia se afla însă în afara oraşului, în imediata apropiere a pădurii din dreptul localităţii Plopşoru, pe DN 5.  Ca să fim sinceri, părea un subiect interesant, deşi normal era ca el să fie anunţat jurnaliştilor cu măcar 24 de ore înainte! La întrebarea noastră legitimă cu ce ne deplasăm până la destinaţie, răspunsul reprezentantului Inspectoratului în relaţiile cu presa, a venit ca un trăznet: „Vă descurcaţi, fiecare, cum puteţi… Nu suntem taxiuri şi nici nu avem voie să vă luăm în maşinile noastre!”  Bravo domnilor poliţişti! Aţi ajuns să vă faceţi imaginea instituţiei pe buzunarul bieţilor jurnalişti. Halal răspuns, halal caracter!… În consecinţă veţi avea din partea noastră  o halal imagine!

Pe viitor, sperăm ca noul d-stră inspector şef , pe care îl stimăm sincer ca pe un adevărat profesionist, o să vă facă să înţelegeţi că fără presă, instituţia d-stră nu există… Ştim însă că există în schimb un ziar, patronat de un politician local, care ne va suplini cu siguranţă lipsa şi care, printre ştirile despre decese, nunţi, botezuri şi parastase va găsi un loc generos pentru toate aceste ştiri insipide pe care  le livraţi zilnic, en gros, presei locale. 

Mai greu însă va fi  pentru unii dintre

d-stră, să ataşeze la dosarele de „cadre”  cât mai multe articole apărute în presă! În concluzie, aşa cum spun evreii: La aşa răspuns, veţi avea o aşa halal de imagine…!         

(Jurnal)