UPDATE, ora 14,00: Reprezentanții Inspectoratului de Poliție Județean Giurgiu au declarat, pentru „Jurnal giurgiuvean”, că cetățeanul sancționat de agenții de la poliția rutieră nu se afla la prima abatere de acest gen, el fiind sancționat cu amendă contravențională cu o zi înainte, când a fost surprins transportând, de asemenea, persoane. Totodată, au mai precizat reprezentanții IPJ Giurgiu, cetățeanul cu pricina este cunoscut ca persoană care efectuează transport ilegal de persoane pe rute prestabilite, fiind sancționat și în trecut pentru această faptă. „Polițiștii giurgiuveni vor continua acțiunile de depistare și sancționare, în trafic, a celor care efectuează transport ilegal de persoane”, au ținut să mai precizeze reprezentanții IPJ Giurgiu. 

 

Recent, ne-a parvenit un filmuleț realizat de un giurgiuvean, Gigi Mălureanu, care, în trafic fiind, a fost oprit de un echipaj de poliție care l-a acuzat că efectuează transport ilegal de persoane. 

Culmea este, conform declarațiilor șoferului, că în mașină se mai afla doar nașul său, considerat, de agenții de poliție, „pasager ilegal”. 

Cele două cadre de poliție din această mașină îmi spun că nu am voie să îmi iau nașul în mașină. Eu veneam cu nașul meu de la Policlinică. Mi se spune că mi se dă dosar penal, că primesc amendă, pentru că îl am pe nașul meu în mașină. Dar dânșii de ce merg, de ce își duc colegii în mașină?”, declara, pe filmarea postată și pe facebook, cetățeanul. 

În final, cei doi agenți de poliție i-au ridicat omului plăcuțele de înmatriculare, deși acesta le-a explicat, în nenumărate rânduri, că în mașină se afla nașul său de botez… 

Giurgiuveanul sancționat a contestat, în instanță, procesul-verbal, urmând ca judecătorii să dea un verdict în acest sens. 

(Jurnal)