La scurt timp după grozăvia din Caracal isteria apelurilor telefonice pe 112 a cuprins toată România. După ce cu câteva zile în urmă un puști pus pe șotii a pus câteva echipaje de salvare, pe fugă, anunțând că ar fi căzut într-un canal, lucru ce s-a demonstrat a fi doar o glumă, iată că tentația de a suna și a reclama o situație critică există până în creierul munților. Astfel, un cioban de 44 de ani, din judeţul Hunedoara, este acum cercetat de poliţişti după ce a sunat de cinci ori la numărul de urgenţă 112, reclamând că ar fi fost răpit de persoane necunoscute. El s-a plans că a fost legat la ochi şi transportat cu o maşină spre punctul de frontieră de la Nădlac.

Atunci când a sunat la 112, bărbatul şi-a declinat o identitate falsă şi a spus că a fost luat, împotriva voinţei sale, de pe o stradă din municipiul Hunedoara.

Poliţiştii Serviciului de Investigaţii Criminale şi cei ai Biroului de Analiză a Informaţiilor Hunedoara au reuşit, în urma cercetărilor, să identifice apelantul, în scurt timp, un cioban în vârstă de 44 de ani, din comuna Bucureşci, ce a fost condus la sediul IPJ Hunedoara pentru a da socoteală…Ciobanul a fost localizat pe un deal din apropierea municipiului Deva, unde se afla cu oile.

Bărbatul a recunoscut că a consumat băuturi alcoolice şi a declarat că fapta reclamată cu ocazia apelurilor telefonice nu corespunde realităţii.

Cu o zi înainte un adolescent de 16 ani, din Brad, a sunat la 112 şi a reclamat la rândul său că ar fi fost răpit de persoane necunoscute. Mare ți-e grădina Doamne și plină de ciudați!

(Jurnal)