Anunțul a fost făcut de primarul municipiului, Nicolae Barbu, în cadrul celei mai recente conferințe de presă de miercuri, 31 iulie. Acest anunț a fost făcut ca urmare a declarațiilor apărute în media locală, vis-a-vis de situația delicată înregistrată la Poliția Locală.

„Domnul Ciobanu nici usturoi n-a mâncat, nici gura nu-i miroase…A uitat, pe semne, că proiectul acela de hotărâre a fost inițiat de Direcția Poliției Locale, care a luat avize de peste tot de pe unde a trebuit, la vremea respectivă. Au venit apoi calculele drepturilor salariale cuvenite celor care au câștigat, în instanță, acest lucru, și a rezultat suma de 670.000 de lei, care, conform legii, se achită în tranșe, în următorii cinci ani.

Pe data de 12 aprilie 2019, apare o adresă prin care se solicită, de către Direcția Poliției Locale, achitarea acestei sume într-o singură tranșă. Drept urmare, ca să nu mai apară tot felul de discuții, într-o ședință de consiliu, cel mai probabil următoarea ședință, voi iniția un proiect de hotărâre în care Direcția Poliției Locale intră în subordinea aparatului de specialitate al Primarului. Dacă tot îmi iau bobârnace, măcar să știu pentru ce! Două lucruri am urât în viață: omul fără cuvânt și pe cel care nu-și asumă răspunderea pentru faptele sau vorbele sale. Ce a făcut domnul Ciobanu, nu a fost corect. Cum a „mirosit” că situația devine delicată, dumnealui și-a luat concediu de odihnă. Acum, l-am lăsat în concediu de odihnă până pe data de 27 august! Și tot eu am luat decizia de a-l împuternici pe directorul adjunct să poată semna documente, pentru că domnul Ciobanu nu a dat o asemenea dispoziție ”, a declarat primarul municipiului, Nicolae Barbu.

Referindu-se la motivul pentru care Poliția Locală nu mai lucrează după ora 22,00, edilul municipiului a precizat:

„Nu putem face acest lucru din două motive: unul este că nu ne permitem să plătim ore suplimentare și nici spor de noapte, nu avem sume pentru aceste cheltuieli. Al doilea motiv, și nu o spun cu bucurie, este că Poliția Națională începuse să transfere, încet-încet, din atribuții și îndatoriri către Poliția Locală. Se șmecheriseră…De ce să nu intervină cei de la Locală, plătiți de cetățenii municipiului, la chestiuni la care puteau interveni și ei? Când era, apoi, la raportări, ei ieșeau în față, și abia dacă aminteau de Poliția locală…”, a mai spus primarul Barbu.

Cât despre situația sechestrului pe mașini, Nicolae Barbu a declarat că, momentan, a fost ridicat sechestrul de pe unul dintre autoturisme, urmând ca, în scurt timp, să se rezolve și situația celorlalte mașini de intervenție.

(Jurnal)