Poliţia Locală Giurgiu este singura deţinătoare de armă cu tranchilizant din judeţ!

0
449

Anumite intervenţii ale poliţiştilor locali (în speţă, cele care au ca obiect animalele) solicită şi întrebuinţarea unei arme speciale, cu tranchilizant.

Conform celor declarate de directorul executiv al Direcţiei Poliţiei Locale Giurgiu, Lazăr Ciobanu, instituţia pe care o conduce este singura deţinătoare de asemenea unealtă, la nivelul judeţului nostru.

„Avem intervenţii nu numai pe raza municipiului, ci chiar şi în comune, unde ne este solicitat sprijinul. Deplasările acestea le facem prin hotărârea primarului municipiului, de depăşire a zonei de competenţă. Până acum, am intervenit doar în situaţii cu animale domestice, un cal devenit irascibil la Frăteşti şi un pittbull care era agresiv cu stăpânii, la Călugăreni”, declara, pentru „Jurnal Giurgiuvean”, Lazăr Ciobanu.

Ca urmare a unui ordin al Ministrului de Interne, şi Jandarmeria ar fi trebuit să se doteze, de anul acesta, cu o armă cu tranchilizant, dar la Giurgiu acest lucru încă nu s-a întâmplat.

La acest moment, arma cu tranchilizant de la Poliţia Locală este utilizată, la nevoie, de angajaţii serviciilor Ordine Publică sau Intervenţie Rapidă, după ce persoana special instruită pentru folosirea acesteia a fost disponibilizată la ultima restrângere de personal de la Poliţia Locală.

(Anna Lincă)