Poliţia de Frontieră: Trafic de persoane dublat în ultimele 24 de ore, faţă de o zi normală din timpul anului

0
187

Poliţia de Frontieră a transmis că traficul de persoane a fost dublu, în ultimele 24 de persoane, faţă de o zi normală din timpul anului, prin punctele de trecere a frontierei trecând aproximativ 314.000 persoane şi aproximativ 78.000 mijloace de transport. 

”În ultimele 24 de ore, prin punctele de trecere a frontierei au trecut aproximativ 314.000 persoane, cetăţeni români şi străini, dintre care 209.000 au fost pe sensul de intrare în ţară, precum şi aproximativ 78.000 mijloace de transport, dintre care 51.000 au fost pe sensul de intrare în ţară”, a transmis, duminică, Poliţia de Frontieră. Totodată, pentru evitarea aglomerărilor, Poliţia de Frontieră Română şi-a adaptat misiunile de supraveghere şi control, precum şi resursele umane şi materiale la specificul fiecărei frontiere, astfel încât să se asigure un control eficient şi operativ.

În zonele de competenţă – punctele de trecere şi  “frontiera verde” – poliţiştii de frontieră au constatat: 50 fapte ilegale (12 infracţiuni şi 38 contravenţii) săvârşite atât de cetăţeni români cât şi străini.

”Au fost descoperite, independent sau în colaborare cu alte instituţii, bunuri nedeclarate (ce urmau a fi introduse ilegal în ţară), care depăşeau plafonul vamal admis ori suspecte a fi contrafăcute, în valoare totală de aproximativ 16.400 lei. Valoarea amenzilor contravenţionale aplicate se ridică la peste 41.400 lei”, au mai precizat poliţiştii.

Potrivit acestora, nu s-a permis intrarea în ţară a 22 cetăţeni străini, care nu îndeplineau condiţiile prevăzute de lege şi de asemenea, nu s-a permis ieşirea unui număr de 20 cetăţeni români din diferite motive legale.

(Jurnal)