Poliţia de Frontieră are un nou inspector şef. Cine este acesta

0
697

Începând cu data de 20 august, Inspectoratul Teritorial al Poliţiei de Frontieră Giurgiu are un nou inspector şef. 

Împuternicit pentru această funcţie, pentru următoarele şase luni, este comisarul de poliţie Nicu Florian Răboj. 

Născut pe 2 aprilie 1972, acesta a absolvit Liceul „Ion Maiorescu”, apoi a urmat cursurile Facultăţii de Drept din cadrul Universităţii Creştine „Dimitrie Cantemir”  Bucureşti (absolvite în anul 2001), apoi a urmat cursurile postuniversitare în ştiinţe penale în cadrul Academiei de Poliţie „Alexandru Ioan Cuza”. Din anul 2007 este absolvent de master în cadrul Academiei de Ştiinţe Economice Bucureşti. 

Din punct de vedere profesional, este încadrat în structurile Ministerului Afacerilor Interne din 1994, la Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Giurgiu, după care, din 1997, activează la Poliţia de Frontieră Giurgiu. În intervalul 2010 – 2016 a fost coordonator activitate tură de serviciu pe Punctul de Trecere Fronteieră Feroviar Giurgiu, iar din 2016 până în prezent, coordonator activitate tură de serviciu la Punctul de Poliţie Frontieră Zona Liberă Giurgiu. 

Printre proiectele pe termen mediu şi scurt, noul inspector şef al ITPF Giurgiu şi-a propus, în primul rând, diminuarea migraţiei ilegale de persoane, dar şi a cazurilor de trafic sau contrabandă cu ţigări, produse care încalcă dreptul la proprietate intelectuală, şi chiar fluidizarea traficului prin punctul de trecere al frontierei Giurgiu. 

(Jurnal)