Președintele PNL Giurgiu, Dan MOTREANU, vine cu o replică la afirmațiile primarului comunei Comana, ce a decis întoarcerea la PSD Giurgiu!

0
672

”Partidul Național Liberal Giurgiu a luat act de recenta conferință de presă de la sediul PSD Giurgiu la care a participat și primarul încă liberal al comunei Comana.

Nu a fost o surpriză majoră pentru noi, PNL Giurgiu!

Încă din primele luni ale mandatului său, domnul primar al comunei Comana a avut o atitudine „alunecoasă”, manifestându-și pe rețelele de socializare afinitățile personale față de prieteni din PSD și, nu o singură dată, față de reprezentanții săi, votând chiar împotriva administrației județene liberale, o atitudine care a fost susținută și de acțiunile reprezentantului acestei comune în Consiliul Județean Giurgiu, din postura de consilier Județean, poate nu întâmplător(!), chiar fiul domnului primar, care a și renunțat la această calitate, tocmai din aceste motive.

De-a lungul ultimului an administrația judeteană a făcut eforturi spre a-i satisface domnului primar solicitările LEGALE ignorându-i solicitările care depășeau relația legală de ordin administrativ!

Partidul National Liberal nu a dorit și nu dorește să „lege de glie” niciun ales local. Înțelegem că nemulțumirile domnului primar, chiar dacă nejustificate, îl plasează pe acesta într-o poziție din care reconcilierea pare a fi greu de atins, prin urmare considerăm normal și democratic ca domnul primar să-și depună mandatul de primar fapt ce i-ar permite să candideze din partea oricărei alte formațiuni politice pe care conștiința sau interesele personale îi dictează să o reprezinte.

Cu atât mai indicat ar fi ca domnul primar al comunei Comana să-și depună mandatul, având in vedere că în curând, la nivelul județului Giurgiu vom avea alegeri locale parțiale în minim două comune ale căror primari ai PSD își vor pierde mandatele din cauza unor flagrante încălcări ale legii.

În același timp, din punct de vedere politic, este de remarcat momentul în care domnul primar a ales să-și expună public pretinsele nemulțumiri: după parafarea alianței de guvernare dintre PNL și PSD, demonstrând încă o dată faptul că PSD nu a putut, nu poate și nu va putea fi un partener de încredere pentru Partidul Național Liberal, nici la nivel local și nici la nivel național, iar aceste practici aduc aminte de celebra ordonanța 55 a lui Dragnea!

Mai trebuie menționat și că administrația comunei Comana a fost tratată cu importanța cuvenită la nivelul județului Giurgiu, având în vedere potențialul zonei, în ultimul an fiindu-i alocate din fonduri guvernamentale 2,58 milioane lei, la care se adaugă sume suplimemtare repartizate de Consiliul Județean Giurgiu.

La nivelul comunei în discuție, se află în lucru sau în pregătire următoarele proiecte:

  1. Centru socio-cultural în incinta Mănăstirii Comana (POR).
  2. Extindere Delta Comana, inclusiv achiziție de echipamente pentru întreținerea canalelor navigabile (POS Mediu).
  3. Amenajare trasee pentru biciclete prin Parcul Natural Comana (PNRR).
  4. Amenajare parcare adiacent Deltei Neajlovului (credit CJG).
  5. Reabilitare DJ 411, Comana-Budeni (INTERREG VI).
  6. Reabilitare DJ 411, DN 5A-Comana (A. Saligny).

Președinte PNL Giurgiu,
Dan Ștefan Motreanu