Platoul din faţa Teatrului Tudor Vianu, încă un proiect realizat din programul propus de Marian Mina pentru mandatul său de preşedinte al CJ Giurgiu

0
146

teatruÎntr-o recentă conferinţă de presă  preşedintele CJ, Marian Mina a declarat că va trece la partea a doua a  proiectului de reamenajare a Teatrului „Tudor Vianu”.  În acest scop preşedintele CJ Giurgiu a purtat o serie de   discuţii cu prof. Tiberiu Florescu, rector al Facultăţii de Arhitectură  (Universitatea de Arhitectură şi Urbanism „Ion Mincu – Bucureşti). Marian Mina preciza: Totodată se are în vedere reabilitarea sălii mici de spectacol a Teatrului ce nu a fost cuprinsă în proiectul iniţial”.

După cum se observă în planşa alăturată finalizarea acestui proiect va crea la partea din faţă a Teatrului cât şi la cea laterală, adiacentă  părţii carosabile, un spaţiu modern din care nu vor lipsi  elementele ce vor pune în valoare întregul ansamblu architectonic, o replică probabil la piaţeta din faţa Teatrului de Operă din Ruse (Bulgaria). Aşa cum mărturisea acest proiect este  unul din cele câteva iniţiate de preşedintele Marian Mina încă de la începutul mandatului său, ce va oferi o nouă perspectivă urbanistică Centrului Civic al Municipiului Giurgiu, configurând astfel silueta unui oraş european în continuă transformare.

(Jurnal)