Pentru ca GUZMANIA dumneavoastră să reziste mult timp, să crească frumos și sănătoasă, dar și să înflorească pe cât de des posibil, încercați să țineți cont de următoarele cinci sfaturi:

– Creați-i substratul potrivit – guzmania crește cel mai bine într-un substrat format din turbă, pământ de frunze, nisip și mușchi.

– Nu o înecați – apa se adaugă în rozetă și la două luni rozeta se golește integral și se umple din nou; foarte important este să nu adăugați prea multă apă și să folosiți pentru hidratarea plantei numai apă necalcaroasă (apa de ploaie sau apă fiartă și răcită la temperatura camerei).

– Oferiți-i suficientă lumină – pentru ca guzmania să crească, are nevoie de lumina directă a soarelui, însă în timpul verii aceasta trebuie să fie ferită de razele directe ale soarelui.

– Creați-i temperatura ambientală corespunzătoare – temperaturile ideale sunt cuprinse între 20 și 28 de grade Celsius, însă foarte important este ca temperatura să nu scadă niciodată sub 15 grade. În același timp este important ca umiditatea atmosferică să fie crescută, iar dacă încăperea nu are o umiditate de aproximativ 80%, planta trebuie pulverizată cu apă ocazional.

– Ajutați-o să crească folosind fertilizatorul potrivit – puteți folosi fertilizator o dată pe lună, însă va trebui să aveți grijă la concentrația și cantitatea fertilizatorului adăugat.

Înmulțirea guzmaniei se face prin lăstarii ce cresc din tulpina mamă după ce se trece floarea. De cele mai multe ori, apare un singur pui pe lateralul florii; acesta poate fi mutat în alt vas după ce ajunge la 13 – 15 centimetri înălțime.

Rubrică realizată cu sprijinul florăriei EUGENIA’S FLOWER SHOP, Complex Ancora, parter

Telefon: 0744.347.866