Plăcuțe de înmatriculare false, consum de droguri ușoare și de alcool – bilanțul polițiștilor rutieri în acest weekend

0
233

Sâmbătă,  14 noiembrie, ora 14:00, polițiștii din cadrul Biroului Rutier au depistat în comuna Comana, județul Giurgiu, un tânăr de 26 de ani din aceeași localitate, în timp ce conducea un autoturism, având dreptul de a conduce anulat.

În urma verificărilor efectuate în baza de date, s-a constatat faptul că autoturismul condus avea  montate și plăcuțe de înmatriculare corespunzătoare altui autovehicul.

Tânărului i-a fost întocmit dosar penal în care se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de conducerea pe drumurile publice a unui vehicul cu permisul de conducere anulat și conducerea pe drumurile publice a unui vehicul cu număr fals de înmatriculare sau înregistrare.

În aceeași zi,  o oră mai târziu ( 15:00), polițiștii din cadrul Serviciului Rutier l-au depistat pe Drumul Județean 404, în comuna Florești-Stoenești, județul Giurgiu, pe un tânăr de 19 ani din aceeași localitate, în timp ce conducea un autoturism, aflându-se sub influența substanțelor psihoactive.

Conducătorul auto a  fost testat cu aparatul DrugTest, rezultatul fiind pozitiv.

El  a fost transportat la spital pentru recoltarea de mostre biologice în vederea stabilirii substanțelor psihoactive prezente în corp, fiindu-i întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influența substanțelor alcoolului sau a altor substanțe.

Și tot sâmbătă, cu o jumătate de oră înainte de miezul nopții (ora 23:30), polițiștii din cadrul Biroului Rutier au depistat pe Șoseaua București, din municipiul Giurgiu, un bărbat de 40 de ani aceeași localitate în timp ce conducea un autoturism, aflându-se sub influența băuturilor alcoolice.

Conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest care a indicat valoarea de 0,56 mg/l alcool pur în aerul expirat, fiind condus la spital pentru prelevarea de mostre biologice de sânge în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei, fiindu-i întocmit un dosar penal în care se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea unui autovehicul sub influența băuturilor alcoolice.

(Jurnal)