Din discuţiile purtate cu conducerea noului operator de salubritate, ROSAL SA, am aflat că, ]n numai o lună şi jumătate, au fost incendiate opt containere de gunoi.

Ultimele patru containere au fost incendiate zilele trecute: trei în strada Tineretului adiacent bl P1, în noaptea de 26/27 martie şi unul în noaptea de 28/29 martie, în spatele Şcolii nr 8 de pe şoseaua Bucureşti.

Directorul ROSAL Dani Năstase ne preciza că recipienţii incendiaţi sunt luaţi în custodie de la ADI, şi vor trebui înapoiaţi, astfel că discutăm despre o pagubă destul de importantă. Capacitatea containerelor distruse este de 660 l, ele arzând în totalitate, singurele rămăşiţe după ce au fost mistuite de flăcări fiind roţile.

De neînţeles cum, la ultimul container incendiat, nu au fost semnale, atâta timp cât în zonă există o cameră de luat vederi.

Din discuţiile purtate cu reprezentanţii Direcţiei Poliţiei Locale, aceştia ne-au precizat că acea cameră de luat vederi nu este conectată la dispeceratul lor, dar că sunt în plină procedură de preluare a imaginilor şi de identificare a făptaşilor.

(Jurnal)