Guvernul a adoptat modificarea legii taximetriei. Ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc face câteva precizări!

0
303

Modificarea legii taximetriei a fost aprobată în şedinţa de guvern de vineri 29 martie, o  ordonanţă de urgenţă pe care taximetriştii au cerut-o în ultimele luni, protestând în mai multe rânduri faţă de transportul ilegal de persoane. Ei au cerut ca aplicaţiile de car-sharing, precum Uber şi Taxify, să respecte legislaţia pentru transporturi şi taximetrie.

Reprezentanții taximetriștilor au declarat că acest act normativ nu este îndreptat împotriva cuiva sau împotriva vreunei activităţi economice, ci, dimpotrivă ea este menită a reglementa şi pune capăt pirateriei din domeniul transporturilor.  Prin acest act normativ va fi reglementată și activitatea de ridesharing .

Ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc, a precizat, la Palatul Victoria, că în proiectul de OUG adoptat de Guvern se regăseşte şi o prevedere privind prelungirea licenţelor de transport.

Suplimentar, în acel proiect de ordonanţă, mai era prelungirea licenţelor de transport pe o perioadă de 4 ani. Datorită observaţiilor pe care le-am primit de la Ministerul Justiţiei că această prelungire trebuia făcută de către autorităţile locale, în primă fază, printr-un ordin de ministru emis în 2018, ordinul de ministru fiind anulat în instanţă, această prelungire se va face prin ordin de ministru, un ordin pe care, deja, l-am pus pe transparenţă, îl voi semna în perioada imediat următoare pentru a nu exista niciun fel de probleme pe transportul interjudeţean”, a explicat  ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc.

(Jurnal)