piata 1Realizarea pieţei de gross pentru peşte din Municipiul Giurgiu, piaţă situată pe Aleea Plantelor Nr. 4, reprezintă  un mediu foarte bun de afaceri, prin asigurarea unor beneficii majore atât la nivelul cumpărătorilor şi comercianţilor, cât şi la cel al furnizorilor de peşte (pescari, asociaţii pescăreşti). Astfel, înfiinţarea pieţei permite monitorizarea preţului de piaţă pentru peşte, precum şi trasabilitatea produsului de la producător până la cumpărător. Existenţa acestei  pieţe de peşte va contribui în mod esenţial la îmbunătăţirea comercializării peştelui în condiţii optime de igienă şi conservare, asigurându-se respectarea procedurilor de calitate şi control.

De asemenea crearea acestei pieţe de gross de peşte este benefică pentru oraşul Giurgiu şi de ce nu pentru România prin revigorarea sectorului de industrie-procesare a peştelui ce ar putea însemna stabilirea unor relaţii economice cu alte ţări, dezvoltarea economică a zonei Giurgiu.

Piaţa de peşte din Giurgiu contribuie la dezvoltarea competitivităţii şi durabilităţii sectorului piscicol primar, prin crearea celui mai bun mediu de afaceri a produselor piscicole, cu beneficii majore în rândul cumpărătorilor şi al comercianţilor.

Spaţiu net disponibil pentru închiriere are o suprafaţă de 120 mp, spaţiu suficient pentru amplasarea aproximativ 60 de puncte de vânzare şi prezentare. Producătorii prezenţi în acest spaţiu îşi vor prezenta doar cantităţi limitate sau mostre din produsele comercializate, restul fiind depozitate în spaţiile de frig.

Spaţiul de comercializare a produselor va fi pus la dispoziţia producătorilor pe baza de chirie lunară conform regulamentului de funcţionare al pieţei şi aprobat de către Consiliul Local Giurgiu.

Producătorii vor avea la dispoziţie servicii de prelucrare, depozitare, refrigerare sau congelare şi ambalare.

Toate acestea vor fi realizate în cadrul spaţiilor special amenajate şi dotate cu echipamentele conform normelor şi cu ajutorul personalului pieţei de peşte.

În cadrul pieţei se pot comercializa produse după cum urmează: peşte congelat, peşte refrigerat, peşte procesat/ produse din peşte, peste proaspăt, peşte viu.

Îi invităm pe cei interesaţi de închirierea spaţiilor, zilnic, la sediul pieţei din str. Aleea Plantelor Nr. 4, în vederea prezentării în amănunt a ofertei noaste.