Protecția oferită de vaccinul Pfizer împotriva Covid-19 scade la șase până la opt luni după a doua doză, până la 83,7%informează Financial Times.

 Compania a prezentat un studiu independent care arată că vaccinul devine treptat mai puțin eficient, la intervale de două luni. Pfizer încearcă să convingă autoritățile de reglementare din SUA să aprobe a treia doză de vaccin.

Pfizer a prezentat  în acest sens un studiu realizat de ”Kaiser Permanente Southern” – California, care arată că eficacitatea vaccinului său scade în timp, în mod natural, „indiferent de variantă”, mai degrabă decât ca o consecință a faptului ca tulpina Delta face vaccinul Pfizer ineficient.

Compania a prezentat de asemenea date care arată modul în care vaccinul a devenit treptat mai puțin eficient la intervale de două luni. Eficacitatea vaccinului a scăzut cu aproximativ 6% la fiecare două luni după a doua doză, în scădere de la 96,2% în săptămâna după vaccinarea cu schema completă la 83,7% patru luni mai târziu.

Sunt voci care spun că de fapt este o stratagemă de a ajuta lanțurile de farmacii cât și firma producătoare de a mai obține un nou profit. Din surse neoficiale, cei care au produs și au comercializat vaccinurile contra Covid-19 ar fi obținut până în prezent profituri uriașe, de zeci de miliarde de euro!

(Jurnal)