Peștele, în vizorul polițiștilor giurgiuveni

0
394

În ziua de 28 mai a.c., polițiștii din cadrul Serviciului de Ordine Publică, Poliției Oraș Bolintin Vale, Poliției Oraș Mihailesti, Secției nr. 3 de Poliție Rurală Bolintin Vale, Secției nr. 8 de Poliție Rurală Roata de Jos, împreună cu reprezentanți din cadrul D.S.V.S.A. Giurgiu, au executat o acțiune pe raza județului Giurgiu, în zona subunităților și secțiilor sus menționate, având drept scop controlul circulației pe drumurile publice și controlul societăților comerciale care desfășoară activități cu pește și produse din pește.

Cu această ocazie au fost controlate 78 de autovehicule, au fost legitimate 119 persoane și au fost aplicate 21 de sancțiuni contravenționale în valoare de 7.565  de lei, ca urmare a încălcării prevederilor OUG 195/2002 și Legii 61/1991.

De asemenea, a fost reținut un permis de conducere, un set de plăcuțe de înmatriculare și un  certificat de înmatriculare

În cadrul acțiunii, polițiștii au verificat două societăți comerciale care desfășoară activități cu pește și produse din pește, fiind constatate încălcări ale Regulamentului U.E. 853/2004.

Totodată, polițiștii Secției Rurale Nr. 2 Comana, Poliției Municipiului Giurgiu, Serviciului Ordine Publică, Serviciul Rutier, Serviciul Investigații Criminale, Serviciul de Investigare a Criminalității Economice, Serviciul Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase, împreună cu jandarmi din cadrul Inspectoratului Județean de Jandarmi Giurgiu, au desfășurat o razie în zona de competență a Secției Rurale Nr.2 Comana, urmărindu-se respectarea prevederilor actelor normative și prevenirea faptelor antisociale contra persoanei și contra patrimoniului.

În urma activităților desfășurate au fost aplicate 50 de sancțiuni contravenționale în valoare de 55.500 lei, a fost confiscată contravaloare a 1,5 tone agregate minerale (nisip), au fost reținute 2 permise de conducere, legitimate 287 de persoane, oprite și verificate 109 autovehicule.

Au fost controlate 7 societăți comerciale, verificate 6 persoane aflate sub măsura preventivă a controlului judiciar, 2 persoane aflate sub măsura preventivă a arestului la domiciliu și un deținător de armă.