Conform statisticii furnizate de Instituția Prefectului Giurgiu, vineri, 29 mai, situația epidemiologică la nivelul județului, erau 216 cazuri confirmate de infectare cu COVID 19. De asemenea, numărul cazurilor vindecate și externate a ajuns la 123 de persoane. Totodată, se mai aflau, vineri, în carantină instituționalizată un număr de 13 persoane, iar în autoizolare la domiciliu, 867 de persoane. 

Starea acestora de sănătate este monitorizată zilnic de către medicii de familie sau de reprezentanții Direcției de Sănătate Publică.

În ultimele 24 de ore, 27 de persoane au primit aprobarea de a părăsi regimul de autoizolare și 33 de persoane pe cel de carantinare.

Până în prezent, au fost testate 2.413 de persoane, dintre care 16 în ultimele 24 de ore.

Polițiștii giurgiuveni continuă să acționeze integrat, împreună cu celelalte structuri cu atribuții în domeniul ordinii și siguranței publice, în contextul prevenirii și combaterii răspândirii COVID -19.

În cursul zilei de ieri, 28 mai a.c., 185 de polițiști din cadrul I.P.J. Giurgiu și 17 polițiști locali au desfășurat 49 de misiuni specifice. În contextul trecerii la starea de alertă, polițiștii acționează, în principal, pentru informarea cetățenilor cu privire la noile reguli.

I.P.J. Giurgiu mulțumește tuturor celor care au înțeles că numai împreună vom reuși să depășim această perioadă.

Activități executate în ultimele 24 de ore de efectivele de jandarmerie în contextul prevenirii și combaterii răspândirii COVID–19:

  • 27 de jandarmi au executat misiuni de menținere în sistem integrat cu poliția;
  • 17 jandarmi au executat misiuni menținere independent;
  • 4 jandarmi la centrele de carantină;
  • sancțiuni aplicate: 2 – la Legea 61/1991;
  • valoare sancțiuni: 700 de lei;
  • persoane verificate la domiciliu: 109.

De asemenea, echipaje din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Giurgiu şi cele ale Serviciului Judeţean de Ambulanţă asigură asistenţă medicală în urma apelurilor primite prin intermediul numărului unic de urgenţă “112”.

În ultimele 24 de ore, au fost înregistrate 4 apeluri la numărul de urgență ”112” referitoare la COVID-19. Echipajele desemnate din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Giurgiu au efectuat 2 misiuni de transport către unități spitalicești.