Peste două sute de amenzi date de poliţişti în minivacanţa de Paşti

0
64

Poliţiştii giurgiuveni au acţionat pe perioada minivacanţei de Paşti, pentru asigurarea unui climat corespunzător de ordine şi siguranţă publică pe raza localităţilor urbane şi rurale din judeţul Giurgiu.

Astfel, poliţiştii au acţionat în localităţile judeţului, pe drumurile publice, în gări, autogări, portul Giurgiu şi zona adiacentă acestora, în zonele aglomerate în care s-au desfăşurat manifestări religioase, cultural artistice sau de agrement.

Pe timpul minivacanţei, poliţiştii au aplicat 212 sancţiuni contravenţionale în valoare totală de 85.314 lei şi au întocmit 40 de dosare penale.

Poliţiştii rutieri au constatat 9 infracţiuni rutiere (1 pentru consumul de băuturi alcoolice, 6 pentru conducere fără permis, 2 pentru punerea în circulaţie de autovehicule neînmatriculate), au reţinut în vederea suspendării 17 permise de conducere şi au retras 1 certificate de înmatriculare.

În mediul rural pe fondul consumului de alcool s-au produs 26 altercaţii, majoritatea intrafamiliale, pentru care poliţiştii au deschis dosare penale pentru comiterea infracţiunii de loviri şi alte violenţe.

De menţionat este faptul că în zona lăcaşurilor de cult şi a localurilor publice nu au fost înregistrate evenimente, iar pe drumurile publice nu s-au produs accidente rutiere cu victime.

(Jurnal)