Peste doar două zile la Giurgiu începe Bîlciul. De data asta la modul propriu! El se mută de pe scena politică direct în stradă… Mai bine zis în zona adiacentă Parcului Tineretului (șoseaua de acces spre fostul bac al lui Mucă).

La acest moment  (10 august), se fac ultimele retușuri, pentru ca distracția programată în intervalul 12-15 august să fie scutită de surprize neplăcute.

Se repară gardurile împrejmuitoare, se culeg gunoaiele și PET-urile aruncate la întâmplare în bălăriile uscate de pe marginea acestei zone ce va deveni, cu siguranță,  pentru câteva zile, cel mai atractiv loc din Municipiu.

 

 Călușei, tractorașe, rățuște, ștrumpfi, mașinuțe de tot felul, și nelipsitul ”montaigne russe” (unul mai mititel care să astâmpere dorința de adrenalină a celor tineri),  toate așteaptă momentul când se vor întâlni cu publicul.

 

Am stat de vorbă cu unul dintre membrii staff-ului trupelor de entertainment sosite la Giurgiu. Preocupați de ultimele  detalii înainte de startul petrecerii, oamenii s-au dovedit destul de zgârciți la vorbă. Am aflat doar că cei ce și-au adus aici, mașinăriile, sunt  persoane care din asta trăiesc, unii de o viață. Ei provin de peste tot: Prahova, Buzău,  Argeș… din  aproape toată țara.

Marți, la primele ore ale dimineții, i-am surprins pe organizatori  montând umbreluțele și măsuțele la care se vor servi minuturile: aperitive, mititeii, cârnați, fripturi… alături de bere și băuturi răcoritoare, cei mici urmând a fi răsfațați cu tot felul de dulciuri… Că ce e aia distracție fără mâncare și fără ”udătură”?!

Așa că de joi, la Giurgiu, până de sfântă Mărie, e distracție mare! Să înceapă Bâlciuuul!

(T.F. )