razie-politie-600x400Timp de trei zile, poliţiştii giurgiuveni au fost prezenţi pe străzile din municipiu şi din alte localităţi, pentru prevenirea şi combaterea faptelor antisociale şi pentru asigurarea fluenţei traficului rutier. În cele trei zile, poliţiştii au intervenit la 137 de evenimente semnalate, au constatat 47 de infracţiuni şi au depistat doi urmăriţi naţional.

În ceea ce priveşte numărul de amenzi date de poliţişti, acestea s-au ridicat la 514 asemenea sancţiuni, dintre care 50 pentru nerespectarea ordinii şi liniştii publice, alte trei pentru fapte de natură economico-financiară, şi cele mai multe, 416, pentru încălcarea regulilor de circulaţie. De asemenea, s-au dat şi 45 de amenzi, pentru alte încălcări ale legii.

În afara celor 416 amenzi pentru încălcarea regulilor de circulaţie, poliţiştii au reţinut 27 de permise de conducere şi două certificate de înmatriculare, fiind depistaţi şi 137 de vitezomani. Dintre aceştia din urmă, 11 au fost prinşi de aparatul radar cu o viteză mai mare cu peste 50 km/h faţă de viteza legală pe sectoarele de drum respective, iar alţi şapte şoferi au fost prinşi şi sub influenţa lui Bachus. În afara amenzilor, poliţiştii de la serviciul rutier au întocmit şi şapte dosare penale, cele mai multe pentru consumul de alcool (patru la număr), dar şi pentru conducere fără permis (doi teribilişti au fost prinşi în această situaţie), şi unul pentru refuzul recoltării de probe biologice.

(Jurnal)