Potrivit datelor comunicate de directorul general al prestigioasei unități de învățământ giurgiuvean, Corina Anton, numărul elevilor înscriși în clasa a XII-a este de 207. Dintre aceștia la proba desfășurată în data de 28 martie 2022 la limba și literatura română, au absentat 7 elevi. La proba desfășurată în data de 29 martie 2022 la disciplina matematică sau istorie, au absentat tot 7 elevi, iar la ultima probă la alegere a profilului desfășurată în data de 30 martie au absentat 13 elevi. Astfel media de participare a elevilor la simularea pentru examenul de bacalaureat 2022 este peste 95%, mai exact 95,63%.

Elevii vor afla rezultatele la simularea pentru bacalaureat în data de 14 aprilie 2022.

Fiecare lucrare este evaluată de doi profesori evaluatori.

Notele nu se contestă, nu se afișează și nu sunt făcute publice; sunt analizate la nivelul fiecărei clase; prin excepție, la solicitarea scrisă a elevului, notele obținute la simulările naționale pot fi trecute în catalog

Rezultatele sunt analizate la nivelul fiecărei unități de învățământ în care s-au desfășurat aceste simulări, prin discuții individuale cu elevii, dezbateri la nivelul clasei, ședințe cu părinții, precum și la nivelul consiliului profesoral, în vederea adaptării unor măsuri pentru îmbunătățirea performanțelor școlare.

(Ana Magheru)