Peste 70.000 de țigarete, ascunse în portbagajul și sub bancheta unui autoturism, descoperite de polițiștii de frontieră giurgiuveni

0
79

https://www.facebook.com/itpf.giurgiu/posts/pfbid0LjSQeULXLJbMPZ2vYkieJiixFNHkYbQ2KqzNEqHZwoQDdo53zYcLTZSKwvzKeoVzl?mibextid=YxdKMJ

  La data de 27.10.2023, în jurul orei 13.00, în Punctul de Trecere a Frontierei Giurgiu, s-a prezentat la intrarea în țară, la volanul unui autoturism, un cetățean bulgar, în vârstă de 53 de ani.

Poliţiştii de frontieră au efectuat un control  asupra autoturismului, ocazie cu care au fost descoperite în portbagajul acestuia, mai multe pungi de culoare închisă ce conțineau pachete cu țigarete de diferite mărci. Ulterior,  aceștia au mai descoperit  țigarete ascunse în compartimentul motor, precum și sub bancheta mijlocului de transport.

În urma inventarierii pachetelor cu țigarete, a rezultat cantitatea de  75.580 de țigarete (3.779 pachete) de diferite mărci, având timbru fiscal bulgăresc, pentru care bărbatul nu a putut prezenta documente de provenienţă.

 Întreaga cantitate de ţigarete, estimată la o valoare de 102.033 lei, a fost indisponibilizată în vederea continuării cercetărilor.

Față de  cetățeanul bulgar a fost întocmită lucrare penală sub aspectul săvârșirii infracțiunii de deținere de către orice persoană în afara antrepozitului fiscal sau comercializarea pe teritoriul României a produselor accizabile supuse marcării, potrivit prezentului titlu, fără a fi marcate sau marcate necorespunzător ori cu marcaje false peste limita a 10.000 țigarete.

Urmează ca, la finalizarea cercetărilor, să fie propuse soluții legale prin unitatea de Parchet.

sursa:ITPF Giurgiu