Polițiștii Inspectoratului de Poliție Giurgiu s-au aflat la datorie în perioada minivacanței de Sfânta Maria şi au desfășurat o serie de acțiuni cu caracter preventiv pentru creșterea gradului de siguranță a cetățeanului, cât şi pe palierul combaterii infracționalității. 

În perioada,  15  –  18 august a.c.,  polițiștii giurgiuveni de la structurile de ordine publică, poliție rutieră, arme, economic, investigații criminale și de la alte structuri au acționat zilnic pentru prevenirea şi combaterea faptelor antisociale, asigurarea unui climat de ordine si liniște publică precum si asigurarea unui trafic rutier în condiții de siguranță.

Polițiștii giurgiuveni au acționat în sistem integrat, împreună cu celelalte instituții cu atribuții în asigurarea ordinii și liniștii publice, pentru combaterea infracționalității stradale, a furturilor de și din autoturisme, din buzunare, a tâlhăriilor, precum și pentru identificarea persoanelor și bunurilor urmărite în temeiul legii.

Astfel, în această perioadă, polițiștii au aplicat 694 de sancțiuni contravenționale, în valoare de 306.670 de lei, din care 611 la OUG 195 / 2002, privind circulația pe drumurile publice, 70 la Legea nr. 61 / 1991 republicată, pentru sancționarea faptelor de încălcare a normelor de conviețuire socială şi a liniștii publice, 8 pentru fapte de natură economică sancționate de Legea 12 / 1990, iar restul la alte acte normative.

De asemenea, au fost reținute 47 de permise de conducere, din care 4 pentru consumul de alcool, 19 pentru depășirea regimului legal de viteză şi 24 pentru alte abateri, fiind retrase şi 6 certificate de înmatriculare.

Totodată, polițiștii au constatat 11 infracțiuni la regimul rutier  – conducerea unui autovehicul pe drumurile publice fără a poseda permis de conducere, conducerea unui autovehicul sub influența băuturilor alcoolice şi conducerea unui autovehicul sub influența substanțelor pshihoactive.