Peste 5000 de locuri pentru preşcolarii giurgiuveni

0
80

gradinitaReînscrierile copiilor în învăţământul preşcolar au început luni, 8 mai. Înscrierile se pot face din 22 mai, informează MEN. 

„În vederea cuprinderii în învăţământul preşcolar a copiilor cu vârste între 3 şi 6 ani vor avea loc, succesiv, următoarele etape la nivelul fiecărei unităţi de învăţământ: reînscrierea copiilor care frecventează grădiniţa în acest an şcolar şi doresc să o frecventeze şi în anul şcolar 2017-2018, respectiv înscrierea copiilor nou-veniţi. Reînscrierile vor începe în data de 8 mai, iar înscrierile se vor derula începând cu 22 mai”, precizează sursa citată. 

Potrivit MEN, ocuparea locurilor libere, după finalizarea procesului de reînscriere, se va face, de regulă, în ordinea descrescătoare a grupelor de vârstă, respectiv: grupa mare (copii de 5 ani), grupa mijlocie (copii de 4 ani) şi grupa mică (copii de 3 ani). În baza HG nr. 1252/2012 şi în limita locurilor disponibile, pot fi înscrişi în grupa mică şi copii cu vârsta cuprinsă între 2 şi 3 ani. 

La Giurgiu, conform informaţiilor primite de la Inspectoratul Şcolar al Judeţului Giurgiu, situaţia se prezintă astfel: pentru anul şcolar 2017 – 2018 sunt disponibile un număr de 5.743 de locuri, din care 555 la grădiniţele cu program prelungit, şi 5.188 la grădiniţele cu program normal.

„Din experienţa anilor trecuţi, nu vom întâmpina probleme de supraaglomerare sau de nevoia de a face departajări pentru că sunt prea mulţi copii la o grădiniţă. Într-adevăr, problemele pe care le întâmpinăm noi la acest moment, sunt legate de numărul de locuri în grădiniţele cu program prelungit, dar şi în aceste cazuri găsim soluţii, nu lăsăm copiii pe dinafară!”, a precizat, pentru „Jurnal Giurgiuvean”, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Şcolar al Judeţului Giurgiu, Georgeta Stănescu.

(Jurnal)