Peste 40 de tone deşeuri din hârtie și carton, oprite în Frontiera de la Giurgiu

0
424

 

Poliţiştii de frontieră giurgiuvenialături de comisari din cadrul Gărzii de Mediu Giurgiu – Comisariatul Judeţean Giurgiu au descoperit, în urma unui control efectuat asupra a două ansambluri rutiere,nereguli privind transferul a peste 40 de tone dedeşeuri din hârtie și carton.

 În perioada14-15 august, în Punctul de Trecere a Frontierei Giurgiu, pe sensul de intrare în țară, s-au prezentat doi cetățeni români, în vârstă de 29 de ani, respectiv 36 de ani, la volanul unor ansambluri rutiere, formate din cap tractor și semiremorcă.

Şoferii transportaudeşeuri din hârtie și carton, încărcate din Bulgaria şi erau destinate unor societăţi din România. Existând suspiciuni cu privire la legalitatea acestui transport, polițiștii de frontieră giurgiuveni au solicitat sprijin autorizat comisarilor Gărzii Naţionale de Mediu – Comisariatul Judeţean Giurgiu.

Astfel, în cadrul verificărilor, s-a stabilit că în mijloacele de transport se afla cantitatea totală de 40.520 kilograme deșeuri din hârtie și carton.

          Procedând la verificarea documentelor de transfer s-a constatat faptul că transporturile nu îndeplineau condițiile de intrare în țară, motiv pentru care autorităţile competente nu au permis accesul mijloacelor de transport pe teritoriul României.

(Jurnal)