IȘJ Giurgiu: Astăzi au început probele Examenului Național de Bacalaureat – sesiunea august 2023. Câți înscriși au fost în județul Giurgiu…

0
458

Conform datelor înregistrate și transmise de unitățile școlare cu nivel liceal, din cadrul Inspectoratului Școlar Județean Giurgiu,  504 de candidați  s-au înscris pentru a susține probele (integral sau parțial, în funcție de rezultatele obținute în sesiunile anterioare și recunoscute ca atare) în două centre de examen.

Probele scrise ale examenului Național de Bacalaureat sesiunea de toamnă, au început astăzi, 16 august 2023, la disciplina de examen limba şi literatura română ( 584 candidați înscriși).

Proba obligatorie a profilului este programată joi, 17 august  (325 candidati înscriși), fiind urmată vineri, 18 august de proba la alegere a profilului şi specializării ( 308 candidati înscriși).

Afișarea primelor rezultate va avea loc în data de 25 august 2023 iunie (până la ora 12:00). Pentru depunerea contestațiilor a fost alocat intervalul orar 12:00 – 18:00 în aceeași zi.

La Examenul Național de Bacalaureat se consideră promovați  absolvenţii studiilor liceale care îndeplinesc, cumulativ, următoarele condiţii: au susţinut probele de evaluare a competenţelor, au susţinut toate probele scrise și au fost notați cel puțin cu 5 la fiecare dintre acestea, obținând cel puţin media 6 la probele scrise.

(Jurnal)

Sursa : IȘJ Giurgiu