Poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliției de Frontieră Calafat – Inspectoratul Teritorial al Poliției de Frontieră Giurgiu au descoperit, ascunse în două microbuze, 3.640  pachete cu ţigări, pe care doi cetăţeni bulgari au încercat să le introducă ilegal în ţară.

În data de 17.10.2020, în Punctul de Trecere a Frontierei Calafat s-au prezentat pentru a efectua controlul de frontieră, pe sensul de intrare în ţară, doi cetăţeni bulgari, în vârstă de 49, respectiv 54 de ani, conducând fiecare câte un microbuz.

Cu ocazia controlului amănunțit efectuat, poliţiştii de frontieră au descoperit, disimulate în bagajele personale ale celor doi bărbați, cantitatea totală de 3.640 de pachete cu țigări, cu timbru fiscal bulgăresc.

Întreaga cantitate de țigări, în valoare de 72.800 lei, a fost ridicată în vederea continuării cercetărilor, urmând a fi introdusă în camera de corpuri delicte a S.T.P.F Dolj.

Poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de “deținere de către orice persoană în afara antrepozitului fiscal a produselor accizabile supuse marcării, potrivit prezentului titlu, fără a fi marcate sau marcate necorespunzător ori cu marcaje false peste limita a 10.000  țigări”, faptă prevăzută de Legea 227/2015.