Peste 3.000 de bunuri, descoperite în Frontiera Giurgiu, la sfârșitul săptămânii trecute. Cine erau beneficiarii…?

0
325

Polițiștii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Giurgiu, au descoperit, în urma controalelor efectuate asupra mai multor autocare, peste 3.000 de bunuri  care aparţineau unor cetăţeni turci,unui cetățean moldovean și unui cetățean român. 

În acest șfârșit de săptămână, cu ocazia controalelor specifice pe sensul de intrare în țară, poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Giurgiu au oprit mai multe mijloace de transport.

Cu această ocazie, colegii noștri au descoperit disimulate printre bagajele aflate în cala a zece autocare,  3.610 de bunuri, constând în articole vestimentare, încălțăminte și articole de parfumerie, toate purtând însemnele unor mărci cunoscute, fiind susceptibile a fi contrafăcute.

În cadrul cercetărilor,  polițiștii de frontieră giurgiuveni au stabilit că bunurile descoperite aparțin unor cetățeni turci, unui cetățean moldovean și unui cetățean român, care nu deţineau documente de provenienţă pentru produsele menţionate anterior.

Bunurile, estimate la o valoare de aproximativ  793.400 lei dacă ar fi fost comercializate ca produse de marcă, au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor.

În prezent, se efectuează cercetări pentru săvârșirea infracțiunii de punere în circulație a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată pentru produse identice sau similare și care îl prejudiciază pe titularul mărcii înregistrate, urmând ca, la finalizarea acestora, să fie propuse soluții legale prin unitatea de parchet.

(Jurnal)