Peste 200 de controale, efectuate de inspectorii DSVSA Giurgiu, la unități de prelucrare și comercializarea produselor alimentare, din județ

0
142

                    

   În cadrul Direcției Sanitar Veterinare și Siguranța Alimentelor (DSVSA SA) Giurgiu, în domeniul siguranței alimentelor, în luna septembrie au fost realizate  un număr de 212 controale în unități de prelucrare, depozitare și comercializare a produselor  alimentare – ne spunea directorul adj. al Direcției, dr. Mădălina Stocheci Florescu.

Domnia sa ne preciza că pe parcursul  acestor acțiuni de control s-a verificat modul în care operatorii din domeniul alimentar au implementat prevederile legislației din domeniul siguranței alimentare cu privire la amenajarea, dotarea și întreținerea spațiilor și echipamentelor, precum și respectarea bunelor practici de igienă și producție.

Pentru asigurarea conformității produselor puse pe piață cu parametri microbiologici, dar și a limitelor maxime admise de reziduri de pesticide și contaminanți, o componentă importantă a oricărei activități de evaluare a unui operator economic este reprezentată de verificarea programului de autocontrol și a măsurilor dispuse de acesta, în situația obținerii unor rezultate necorespunzătoare.

Pentru neconformități ce vizau desfășurarea activităților în spații/unități neînregistrate sanitar veterinar și pentru siguranța alimentelor, nerespectarea regulilor de siguranță alimentară și a bunelor practici de igienă și producție, deficiențe referitoare la demonstrarea trasabilității produselor alimentare, etichetare și depozitarea necorespunzătoare a produselor alimentare, au fost aplicate unor agenți economici,  6 sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 55.000 lei”.

Directorul adj. al DSVSA Giurgiu, dr. Mădălina Stocheci Florescu, menționa că totodată a fost emisă o ordonanță privind suspendarea temporară a activității acestor unități.

Acțiunile de control menționate anterior au inclus și prelevări de probe pentru investigații de laborator în cadrul sistemului de control oficial. Toate probele recoltate au fost analizate în rețeaua de laboratoare din cadrul Autorității Naționale Sanitare Veterinare și Siguranța Alimentelor.

(Jurnal)