Peste 2.900 de pachete cu țigarete, ascunse și nedeclarate, descoperite de polițiștii de frontieră din cadrul S.T.P.F. Giurgiu

0
255

Polițiștii de frontieră din cadrul Serviciului Teritorial Giurgiu au descoperit, în urma unui control efectuat asupra unui mijloc de transport, cantitatea totală de 58.160 de țigarete, ascunsă și nedeclarată.

În data de 06.11.2022, în jurul orei 17.30, polițiștii de frontieră giurgiuveni din cadrul Serviciului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Giurgiu au oprit pentru control, pe raza municipiului Giurgiu un mijloc de transport.

Cu această ocazie, colegii noștri au descoperit, în urma controlului efectuat cantitatea totală de 2.908 pachete de țigarete (58.160 țigarete) inscripționate cu nume diferite de  mărci, având aplicate timbru fiscal bulgăresc. În cadrul verificărilor, s-a stabilit că țigaretele  aparţin unui cetăţean român, în vârstă de 32 de ani, care nu deţinea documente de provenienţă pentru aceste produse.

Întreaga cantitate de ţigarete, estimată la o valoare de 73.108 lei, a fost indisponibilizată de către polițiștii de frontieră, iar în cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de deținere de către orice persoană în afara antrepozitului fiscal sau comercializarea pe teritoriul României a produselor accizabile supuse marcării, potrivit prezentului titlu, fără a fi marcate sau marcate necorespunzător ori cu marcaje false peste limita a 10.000 țigarete, conform art. 452 din  Legea 227/2015”, informează Compartimentul Purtătorului de Cuvânt din cadrul Inspectoratului Teritorial al Poliției de Frontieră Giurgiu.

(Inspectoratului Teritorial al Poliției de Frontieră Giurgiu)