Captură impresionantă a polițiștilor giurgiuveni la P.T.F Giurgiu

0
391

Polițiștii de frontieră giurgiuveni au descoperit, în urma unor controale efectuate asupra a două mijloace de transport, o cantitate considerabilă de bunuri, constând în articole vestimentare, de marochinărie, parfumuri și încălțăminte sport, toate purtând însemnele unor firme consacrate şi care prezentau suspiciuni de contrafacere.

În acest sfârșit de săptămână, la diferite intervale de timp, polițiștii de frontieră giurgiuveni au oprit pentru control, pe sensul de intrare în țară, un autocar și un microbuz.

Cu această ocazie, colegii noștri au descoperit, în compartimentul marfă al mijloacelor de transport, 1.108 de articole vestimentare, 177 de articole de marochinărie, 287 perechi de încălțăminte sport și 26 de parfumuri, toate purtând însemnele unor mărci cunoscute, fiind susceptibile a fi contrafăcute.

În cadrul cercetărilor, polițiștii de frontieră au stabilit că bunurile descoperite în autocar aparțin unor pasageri,  respectiv un cetățean turc, în vârstă de 47 de ani și patru cetățeni români cu vârste cuprinse între 32 și 51 de ani, iar cele descoperite în microbuz aparțin unui cetățean bulgar, în vârstă de 38 de ani.

 Persoanele în cauză nu deţineau documente de provenienţă pentru bunurile sus-menţionate.

Bunurile, în valoare estimată de 420.920 lei dacă ar fi fost comercializate ca produse de marcă, au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor.

În prezent, se efectuează cercetări, pentru săvârșirea infracțiunii de punere în circulație a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată pentru produse identice sau similare și care îl prejudiciază pe titularul mărcii înregistrate, urmând ca la finalizarea acestora să fie propusă soluție legală prin unitatea de parchet”, informează Compartimentul Purtătorului de Cuvânt din cadrul Inspectoratului Teritorial al Poliției de Frontieră Giurgiu.

(Inspectoratului Teritorial al Poliției de Frontieră Giurgiu)