Polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Giurgiu au acționat în perioada 25-26 decembrie a.c. în vederea menținerii unui climat de ordine și siguranță publică, precum și pentru respectarea legislației rutiere de către participanții la trafic.

Astfel, în cele 2 zile polițiștii au aplicat 197 de sancțiuni contravenționale în valoare de peste 48.000 de lei, 180 dintre acestea fiind nerespectarea OUG 195/2002 privind circulația pe drumurile publice, 10 pentru încălcarea prevederilor Legii nr. 61/1991 privind sancționarea faptelor de încălcare a unor norme de conviețuire socială, a ordinii si liniștii publice și 7 pentru nerespectarea prevederilor altor acte normative.

De asemenea, au fost constatate 7 infracțiuni la regimul rutier, au fost reținute 28 de permise de conducere (9 pentru viteză excesivă, 7 pentru depășiri neregulamentare, 6 conducere sub influența alcoolului, 2 pentru neacordare de prioritate și 4 pentru alte abateri) și retrase 3 certificate de înmatriculare.

Iată, mai jos, câteva exemple de infracțiuni constatate la regimul rutier:

Doi tineri din municipiul Giurgiu, în vârstă de 31 de ani, respectiv 23 de ani, sunt cercetați penal de polițiștii rutieri după ce au fost depistați conducând autoturisme pe drumurile publice sub influența substanțelor psihoactive. 

Astfel, la data de 25.12.2019, în jurul orei 01.30, polițiștii giurgiuveni au depistat un tânăr de 31 ani, din municipiul Giurgiu, în timp ce conducea autoturismul pe Bd. București, din municipiul Giurgiu, aflându-se sub influența substanțelor psihoactive.

Conducătorul auto a fost condus la Spitalul Județean de Urgență Giurgiu unde, în urma efectuării testării specifice rezultatul a fost pozitiv la substanța „THC”, ulterior fiindu-i recoltată o proba biologică de sânge și o probă biologică de urină în vederea stabilirii prezenței în organism a substanțelor psihoactive.

Tot în data de 25.12.2019, în jurul orei 23.15, a fost depistat în trafic un tânăr de 23 ani, din municipiul Giurgiu, în timp ce conducea autoturismul pe șoseaua București, în zona Pasarelă, din municipiul Giurgiu, aflându-se sub influența substanțelor psihoactive.

Conducătorul auto a fost condus la Spitalul Județean de Urgență Giurgiu, unde, în urma efectuării testării specifice rezultatul a fost pozitiv la substanța ,,BZO,, și i s-au recoltat probe biologice de urină și sânge, în vederea determinării prezenței în organism a substanțelor psihoactive.

În cele două cauze polițiștii efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de conducerea unui vehicul sub influența substanțelor psihoactive.

Doi bărbați au fost depistați de polițiștii giurgiuveni conducând autoturisme pe drumurile publice fără să posede permis și sub influența băuturilor alcoolice.

Miercuri, 25 decembrie a.c., ora 00.35, un bărbat în vârstă de 42 de ani, domiciliat în comuna Băneasa, județul Giurgiu, în timp ce conducea autoturismul pe Drumul Național 5A, pe raza localității Grădiștea, județul Giurgiu, aflându-se sub influența băuturilor alcoolice și fără a poseda permis de conducere pentru nicio categorie de autovehicule, nu a adaptat viteza la condițiile de drum, respectiv carosabil umed și curbă la dreapta, a părăsit partea carosabilă și a intrat în coliziune cu peretele gării, dezafectate, din localitatea Grădiștea.

În urma producerii evenimentului rutier a rezultat rănirea ușoară a bărbatului care conducea autoturismul, care a fost transportat pentru acordarea de îngrijiri medicale la Spitalul Județean de Urgență din Municipiul Giurgiu, precum și rănirea ușoară a unui minor în vârstă de 14 ani, din comuna Băneasa, care a fost transportat la Spitalul Județean de Urgență Giurgiu, pentru acordarea de îngrijiri medicale și rănirea ușoară a unui bărbat de 37 de ani, din localitatea Gostinari, județul Giurgiu, care a fost transportat pentru acordarea de îngrijiri medicale la Spitalul Clinic de Urgență Bagdasar Arseni, din municipiul București, ambii pasageri în autoturism.

Conducătorul auto a fost testat privind consumul de băuturi alcoolice cu aparatul alcooltest, rezultatul fiind de 0,50 mg./l. alcool pur în aerul expirat, acestuia fiindu-i recoltate probe biologice de sânge  în vederea stabilirii alcoolemiei.

În cauză a fost întocmit dosar penal în care se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de vătămarea corporală din culpă, conducerea unui vehicul pe drumurile publice fără a poseda permis de conducere și conducerea unui vehicul pe drumurile publice sub influența băuturilor alcoolice.

Joi, 26 decembrie a.c., în jurul orei 02.15, polițiștii au depistat în trafic un tânăr de 23 ani, din comuna Slobozia, județul Giurgiu, în timp ce conducea autoturismul pe strada Narciselor, din comuna Slobozia, fără a poseda permis de conducere și aflându-se sub influența băuturilor alcoolice, fapt atestat de aparatul etilotest, care a indicat valoarea de 0.79 mg./l. alcool pur în aerul expirat.

Tânărul a fost condus la Spitalul Județean de Urgență Giurgiu unde i-au fost recoltate probe biologice (de sânge) în vederea stabilirii alcoolemiei.

Persoana depistată este cercetată sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul sub influența băuturilor alcoolice și conducerea unui vehicul pe drumurile publice fără a poseda permis de conducere.

Un tânăr, de 23 de ani, din comuna Roata de Jos, județul Giurgiu, este cercetat penal de polițiștii giurgiuveni după ce a fost implicat într-un accident rutier și  depistat că a condus autoturismul pe drumurile publice sub influența alcoolului.

Joi, 26 decembrie a.c., în jurul orei 03.50, un tânăr de 23 ani, din comuna Roata de Jos, județul Giurgiu, în timp ce conducea autoturismul pe Drumul Județean 412C, în afara localității Ogrezeni, având alte activități de natură a-i distrage atenția, a părăsit partea carosabilă, în urma evenimentului rutier rezultând rănirea ușoară a unei tinere de 23 de ani și a unui tânăr de 24 de ani, ambii pasageri în autoturism, care au fost transportați cu la Spitalul Universitar București, pentru acordarea de îngrijiri medicale.

Conducătorul auto a fost testat cu aparatul alcooltest, care a indicat o valoare de 0,42mg./l. alcool pur în aerul expirat și a fost condus la Centrul de permanență Buturugeni unde i-au fost recoltate probe biologice (de sânge) în vederea stabilirii alcoolemiei.

În cauză polițiștii au întocmit dosar penal în care efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de vătămare corporală din culpă și conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul sub influența băuturilor alcoolice.