Polițiștii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Giurgiu, împreună cu lucrători din cadrul Gărzii de Mediu Giurgiu, au descoperit, în urma unui control efectuat unui ansamblu rutier, peste 19 tone deșeuri din hârtie, pentru care șoferul nu a putut prezenta documente de transfer conform prevederilor legale în vigoare.

În ziua de 14.05.2021, în jurul orei 11.30, polițiștii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Giurgiu au efectuat pe sensul de intrare în ţară, controlul specific asupra unui auto marfar, condus de către un cetățean român în vârstă de 38 de ani. Șoferul  transporta, conform documentelor de însoțire a mărfii, deșeuri din hârtie, de la o societate comercială din Bulgaria pentru o altă societate comercială din  județul Vrancea.

Existând unele suspiciuni cu privire la legalitatea transportului sus-menționat, lucrătorii noștri au solicitat sprijin autorizat reprezentanților Comisariatului Județean Giurgiu din cadrul Gărzii Naționale de Mediu.

În urma verificărilor efectuate, s-a constatat faptul că auto marfarul transporta cantitatea de 19.840 de kilograme deșeuri din hârtie.

Pentru întreaga încărcătură transportată, șoferul român a prezentat documentație de notificare pentru circulația transfrontalieră care nu era completă.

În cauză, autoritățile de control au dispus nepermiterea accesului pe teritoriul României pentru mijlocul de transport în cauză.

(Jurnal)