Acasă Actualitate Peste 1600 de programări la vaccinare în județul Giurgiu, peste 300.000 în...

Peste 1600 de programări la vaccinare în județul Giurgiu, peste 300.000 în țară…

0
314

        Conform Biroului de Presă al Instituției Prefectului Județul Giurgiu, din data de 15 ianuarie a debutat Etapa a II-a a campaniei de vaccinare, destinată persoanelor cu vârsta peste 65 de ani, persoanelor cu boli cronice, indiferent de vârstă, precum și personalului-cheie care desfășoară activități în domenii esențiale.

Pentru perioada 18 ianuarie – 22 ianuarie, la nivelul județului Giurgiu  s-au realizat 1.639 de programări la vaccinare.

Din totalul acestora  831 s-au înregistrat la nivelul centrelor de vaccinare din municipiul Giurgiu, 600 la nivelul centrului de vaccinare de la Spitalul Orășenesc Bolintin Vale și 208 la nivelul centrului din comuna Hotarele.

        La nivelul județului Giurgiu, momentan, sunt disponibile 4  centre fixe de vaccinare, și anume: Municipiul Giurgiu – Spitalul Județean de Urgență Giurgiu, Sala de sport Colegiul Viceamiral Ion Bălănescu; Orașul Bolintin-Vale – Spitalul Orășenesc Bolintin-Vale – secția Pediatrie; Comuna Hotarele – Sala de sport Liceul Udriște Năsturel.

        Capacitatea de testare este de 120 de persoane/zi la centrul de la SJU Giurgiu și la centrul de la Spitalul Orășenesc Bolintin Vale, și de 60 de persoane/zi la centrul de la Colegiul Viceamiral Ion Bălănescu și la cel din comuna Hotarele.

        În privința apelurilor în call-center și a înscrierilor pe platforma online de vaccinare, menționăm că acestea se realizează la nivel național (atât numărul de call-center, cât și platforma funcționează la nivel național, deservind fiecare județ) neexistând o evidență oficială a persoanelor din județul Giurgiu care au apelat ori s-au înscris pentru a se programa la vaccinare.

        Precizăm că  în data de 15 ianuarie , au fost vaccinate 42 de persoane din cadrul DGASPC Giurgiu, iar în data de 16 ianuarie, au mai fost vaccinate încă 48, tot din cadrul DGASPC Giurgiu. Pentru efectuarea acestor vaccinări s-a utilizat unitatea mobilă de vaccinare.

        Vaccinarea propriu-zisă în cele 4 centre fixe de vaccinare va începe de luni, 18 ianuarie.

Ce se întâmplă în țară…

În Peste 300.000 de oameni s-au înscris în etapa a II-a de vaccinare/ CNCAV: Volumul cererilor a depășit posibilitatea alocării vaccinurilor din acest moment, aspect care a generat disconfort în rândul beneficiarilor

CNCAV a confirmat că în București gradul de ocupare este de 100% și că platforma online vaccinare-covid.gov.ro a fost accesată de 2,6 milioane de ori doar în prima zi, înregistrându-se 107.000 de utilizatori unici.Comitetul a amintit că programările la vaccinare sunt condiționate atât de numărul dozelor de vaccin aflate în stoc la momentul efectuării operațiunii, cât și de dinamica solicitărilor de înscriere la momentul respectiv.

Numărul persoanelor care s-au înscris pe listele pentru vaccin din etapa a doua a atins în țară cifra de 305.562 , din totalul de 364.800 .

La nivel național, sunt disponibile 192 de centre de vaccinare, cu 304 cabinete și o capacitate zilnică de vaccinare de 18.240 de persoane cu prima doză dar și cu rapel.

(Jurnal)

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com