Conform Forbes, pe primul loc în rândul celor mai bogate femei din România este Anastasia SOARE cu o avere estimată la 650 de milioane de euro.

    Născută la Constanța, frumoasa româncă a făcut avere în SUA, unde a emigrat imediat după Revoluție. Ea este sigura româncă din topul celor mai bogate femei din SUA în 2020. Conform acelorași surse Anastasia este mai bogată decât Beyonce, Serena Williams, Madonna sau Jennifer Lopez.

Fără să cunoască limba engleză, s-a angajat ca estetician într-un salon de înfrumusețare din Beverly Hills, unde a observat că femeile nu păreau să acorde prea multă atenție sprâncenelor lor. Așa a ajuns să-și dezvolte propria sa tehnică de pensat, identificând o nișă pe care ulterior a dezvoltat-o și care i-a adus popularitatea, inclusiv printre vedete precum Michelle Obama, Oprah, Cindy Crawford, Naomi Campbell și Stephanie Seymour.

Numărul clientelor creștea, așa că Anastasia Soare și-a deschis primul salon Anastasia Beverly Hills în 1997, în 2010 urmând cel de-al doilea. Antreprenoarea și-a lansat saloane și în alte țări din lume, dar și o gamă de produse proprii destinate îngrijirii sprâncenelor și pielii, pe care le vinde în magazine de renume precum Sephora.

Cheia succesului în afacerea sa a fost reprezentată de promovarea prin intermediul social media, Anastasia Soare fiind printre primele antreprenoare care au anticipat potențialul beneficiilor aduse de rețelele de socializare. Pagina de Instagram lansată în 2013 de fiica sa, Claudia Soare, care este și președinta companiei, precum și recomandările clientelor sale faimoase, printre care Kim Kardashian, au contribuit la popularitatea afacerii și produselor sale.

Popularitatea Anastasiei Beverly Hills a stârnit interesul investitorilor, astfel că anul trecut fondul de private equity TGP Capital a cumpărat 38% din acțiunile companiei. Antreprenoarea, care în această toamnă s-a aflat în România într-o vizită de câteva zile, are în plan extinderea distribuției produselor sale inclusiv în Asia și Europa prin intermediul magazinelor Sephora.

Pe următoarele locuri se situează :

2.Anca Vlad: 480 de milioane de euro

3.Veronica Gușă de Drăgan: 250 de milioane de euro

4.Luchi Georgescu: 72 de milioane de euro

5.Simona Halep: 47 de milioane de euro.

(Jurnal)