Peste 16.000 de persoane au ieșit din țară prin frontiera Giurgiu, în ultimele 24 de ore! Care sunt timpii de așteptare…

0
83

În ultimele 24 de ore, la graniţa cu Bulgaria au efectuat formalităţi de frontieră prin PTF Giurgiu, pe sensul de intrare în țară aproximativ 1.200 de camioane, 3.500 de autoturisme și 14.600 de persoane, iar pe sensul de ieșire din țară aproximativ 1.200 de camioane, 4.100 de autoturisme și 16.500 de  persoane.

În prezent, traficul prin P.T.F. Giurgiu se desfăşoară, atât pe sensul de intrare în țară cât și pe sensul de ieșire din țară, pe câte cinci artere de circulație destinate turismelor, media timpului de așteptare pentru efectuarea formalităților de control fiind apropiată de valorile normale.

Pentru autocamioane, traficul prin PTF Giurgiu se desfăşoară pe câte patru artere de circulație, pe sensul de intrare în țară și pe câte cinci artere de circulație pe sensul de ieșire din țară.

Înregistrăm o medie a timpului de așteptare mai crescută, la autocamioane, față de valorile normale.

Acești timpi crescuți de așteptare sunt determinați de numărul mare de mijloace de transport prezente pentru tranzit.

          La nivelul Inspectoratului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Giurgiu au fost dispuse toate măsurile aflate în competenţă pentru reducerea timpilor de aşteptare şi asigurarea unui control operativ.

Reamintim că la granița cu Bulgaria sunt operaţionale 10 puncte de trecere a frontierei, după cum urmează:  PTF Vama Veche, PTF Negru-Vodă, PTF Dobromir, PTF Lipniţa, PTF Ostrov, PTF Călăraşi, PTF Zimnicea, PTF Turnu-Măgurele, PTF Calafat, PTF Giurgiu.

(Jurnal)