Peste 150 de sancțiuni aplicate de polițiștii rutieri în doar trei zile de weekend! Cele mai multe, pentru depășirea vitezei!

0
160

În intervalul 29 aprilie – 1 mai, poliţiştii rutieri au continuat acțiunile, pe principalele artere din județ, pentru prevenirea și combaterea  cauzelor generatoare de accidente rutiere, dar și pentru menținerea unui climat de ordine și siguranță publică în rândul comunității, mai ales că în acest weekend au avut loc și manifestările dedicate Zilelor orașului Giurgiu

Acțiunile polițiștilor giurgiuveni au vizat combaterea conducerii autovehiculelor sub influența alcoolului sau a substanțelor psihoactive și conducerea cu viteză excesivă.

În intervalul amintit mai sus, au fost aplicate nu mai puțin de 154 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 48.112 de lei ( în baza OUG 195/2002, privind circulația pe drumurile publice).

Dintre acestea, 33 de sancțiuni au fost aplicate pentru depășirea vitezei regulamentare, 19 pentru nepurtarea centurii de siguranță, 13 pentru lipsa documentelor, fiind sancționați 10 bicicliști și 11 conducători auto care au efectuat manevra de depășire neregulamentară.

Totodată, ca măsură complementară, au fost reținute 28 de permise de conducere, dintre acestea 5 pentru depășirea vitezei legale și 11 pentru depășire neegulamentară, fiind reținute și 7 certificate de înmatriculare pentru inspecția tehnică periodică expirată.

(Jurnal)