Nu mai puțin de 600 de solicitări la Serviciul de Urgență al Spitalului județean Giurgiu, săptămâna trecută…!

0
372

Numărul de prezentări la  Unitatea de Primiri Urgențe  a Spitalului județean  Giurgiu a fost destul de mare în perioada premergătoare zilei de 1 Mai , după cum ne spuneau reprezentanții acestui serviciu.

De vineri 29 aprilie și până luni dimineață numărul solicitanților  s-a ridicat la aproape 600!

Deși  în acest weekend s-au desfășurat o serie de activități  dedicate zilelor Municipiului Giurgiu, nu s-au înregistrat decât  9 victime ale unor agresiuni fizice ușoare și  doar 3 cazuri de persoane cu probleme din cauza consumului exagerat  de alcool.

Referitor la accidentele rutiere nu s-a semnalat decât un singur caz pe care cotidianul nostru l-a relatat la mometul respectiv.

De remarcat că în săptămâna anterioară s-au remarcat consultațiile pediatrice . Din cele 200 de prezentări la Unitatea de Primiri Urgențe  cei mai mulți au acuzat afecțiuni digestive și respiratorii, probabil pe fondul consumului de alimente din perioada Paștelui și a temperaturilor extrem de oscilante ce le-au creat probleme celor mici, majoritatea acuzând forme de gripă și infecții asociate, pulmonare…

De menționat că  solicitanții serviciului UPU au fost în special ( circa 60-70%), persoane ce locuiesc în Municipiul Giurgiu și în localitățile din vecinătatea  acestuia.

(Jurnal)