14947816_616695015180614_4249950959372445051_nCu prilejul unei recente întrevederi cu şeful Serviciului Spaţii Verzi din cadrul Giurgiu Servicii Locale (GSL), Dumitru Gărgărea, acesta a dorit să ne aducă la cunoştinţă stadiul în care se află  activităţile de întreţinere şi de menţinere a unui aspect cât mai curat şi civilizat al oraşului, activităţi derulate periodic de angajaţii compartimentului pe care îl coordonează

Pe lângă activităţile curente – de curăţenie stradală, toaletare pomi, tundere a ierbii crescute în sensurile giratorii, tăiat, muşuroit şi săpat trandafiri – pe care le desfăşurăm, ne-am ocupat în ultima perioadă şi de plantarea a 150 de platani pe străzile recent modernizate din municipiu – Nicolae Titulescu şi o parte din şos. Alexandriei – şi în Parcul Expoflora. Platanii au fost puşi cu tutori de susţinere şi ancoraţi cu bandă specială de legare, pentru a fi rezistenţi la vânt, dovadă că, în urma furtunii puternice din 13 noiembrie, nici unul din aceşti pomi nu a fost doborât. De altfel, tot în urma furtunii menţionate, nu a fost înregistrat niciun eveniment major care să pună în pericol viaţa şi bunurile cetăţenilor, şi asta datorită faptului că, de-a lungul timpului, am toaletat corespunzător copacii, deşi această acţiune a stârnit de fiecare dată revolta giurgiuvenilor, ne-a declarat Dumitru Gărgărea.

Domnia sa ne-a mai precizat că în aceste zile se află în plină desfăşurare acţiunea de defrişarea a copacilor, de igienizare şi reamenajare cu gard-viu a zonei ce începe din dreptul sensului giratoriu la ieşirea/intrarea în municipiu până la intrarea în satul Remuş.

În ceea ce priveşte acţiunile viitoare, am fost informaţi că GSL urmează să mai planteze încă 100 – 150 de platani pe şos. Alexandriei – acolo unde lucrările de modernizare au fost finalizate, dar şi la locurile de joacă recent construite în municipiu.

  1. NICOLAU