Peste 120 de autovehicule, destinate transportului călătorilor și mărfurilor, verificate de către polițiștii în Bolintin Vale. Care a fost bilanțul acțiunii…

0
181

 Miercuri , 4 mai, între orele 6:00 și 10:00, polițiștii rutieri au desfășurat o acțiune în zona orașului Bolintin Vale, pentru prevenirea și combaterea cauzelor generatoare de accidente rutiere, urmărindu-se în special respectarea normelor rutiere de către conducătorii autovehiculelor destinate transportului public de persoane și transportului de marfă.

Polițiștii rutieri au verificat legalitatea tipului de transport, deținerea și verificarea documentelor necesare efectuării transportului de persoane, respectarea capacității autovehiculului și a traseului stabilit, totodată au fost verificate documentele conducătorilor auto și testarea alcoolscop a acestora.

În cadrul acțiunii, au fost legitimate 131 de persoane și controlate 127 de autovehicule. În urma activităților desfășurate, au fost aplicate 29 de sancțiuni contravenționale, în valoare de 49.040 de lei, pentru nerespectarea prevederilor legale.

Exemplu:

Un bărbat de 40 de ani din localitatea Grădinari, județul Giurgiu a fost depistat conducând autoturismul pe drumurile publice, aflându-se sub influența băuturilor alcoolice .

Acesta a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,15 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Conducătorul auto a fost sancționat contravențional, iar ca măsură complementară i-a  fost suspendat dreptul de a conduce,  privind săvârșirea infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influența băuturilor alcoolice.

Astfel de acțiuni vor continua și în perioada următoare, pentru conștientizarea tuturor participanților la trafic despre importanța respectării normelor rutiere!