Peste 1,2 milioane de persoane au trecut prin frontiera Giurgiu în primul semestru al acestui an! Care este obiectivul prioritar al polițiștilor de frontieră pentru viitoarea perioadă…

0
122

masini-820x300 În ceea ce privește siguranța la frontierele României, volumul de muncă din primul semestru al anului 2016 a fost unul consistent – peste 25 de milioane de cetățeni și peste 7 milioane de mijloace de transport au tranzitat frontierele, fapt ce a necesitat un efort semnificativ, precum și numeroase resurse suplimentare,transmite Ministerul Afacerilor Interne printr-un comunicat de presă remis site-ului stiripesurse.ro.

La nivelul Punctului de Trecere a Frontierei (P.T.F.) Giurgiu, potrivit declarației purtătorului de cuvânt al Inspectoratului Teritorial al Poliției de Frontieră (I.T.P.F.) Giurgiu, Dragoș Bolbose, pentru publicația ”Jurnal giurgiuvean”, valorile traficului de persoane în primul semestru al anului 2016 au fost de 1.255.895, iar al mijloacelor de transport de 566.631. În primul semestru al anului 2015, numărul persoanelor ce au tranzitat P.T.F Giurgiu a fost de 1.393.715, iar al mijloacelor de transport de 500.514.

 Aceeași sursă ne-a mai declarat că în urma situaţiei deosebite pe linie de migraţie de pe teritoriul Bulgariei, datorată creşterii cetăţenilor sirieni şi afgani care doresc să ajungă în statele occidentale, efectivele Serviciului Poliției de Frontieră (S.P.F.) Giurgiu au fost suplimentate pe anumite perioade de timp cu cadre delegate de la S.T.P.F.Giurgiu şi C.T.S.A. București – Otopeni. 

 În cadrul S.P.F. Giurgiu, activitatea de cooperare internaţională s-a realizat în special cu organele Poliției de Frontieră bulgare, având la bază relațiile de bună vecinătate existente la nivelul celor două state, cu respectarea prevederilor acordurilor încheiate între România și Bulgaria. În acest sens, s-au efectuat schimburi de date și informații privind intensificarea supravegherii zonelor de risc și efectuarea unor misiuni comune pe linia combaterii migrației ilegale. Totodată, s-au efectuat schimburi de date şi informaţii privind intensificarea supravegherii zonelor de risc şi efectuarea unor misiuni comune pe linia combaterii migraţiei ilegale, ne-a mai precizat Dragoș Bolbose.

Nu în ultimul rând, acesta a subliniat că în perioada următoare, obiectivul prioritar al I.T.P.F.Giurgiu îl constituie creşterea eficienţei activităţilor desfășurate în securizarea frontierei de sud a ţării împotriva intrării şi ieşirii ilegale a persoanelor, armelor, drogurilor si contrabandei, precum şi în desfăşurarea acţiunilor de prevenire şi combatere a infracţiunilor grave şi a criminalităţii organizate cu caracter transfrontalier.

(Jurnal)