Peste 10.000 de țigarete nedeclarate, descoperite de polițiștii de frontieră giurgiuveni

0
232

Poliţiştii de frontieră giurgiuveni au descoperit, în urma unui control efectuat asupra unui microbuz, 520 de pachete cu ţigarete, nedeclarate și ascunse în interiorul unei piese de mobilier.

În ziua de 29.05.2022, în jurul orei 22.00, în Punctul de Trecere a Frontierei Giurgiu s-a prezentat pentru a efectua controlul de frontieră, pe sensul de intrare în ţară, un cetăţean bulgar, în vârstă de 27 de ani, aflat la volanul unui microbuz.

În urma controlului amănunțit efectuat asupra mijlocului de transport, poliţiştii de frontieră au descoperit, ascunse și nedeclarate, în interiorul unei piese de mobilier confecționate din lemn, cantitatea de 10.400 de țigarete (520 de pachete), inscripționate cu numele a diferite de mărci.

Colegii noștri au stabilit faptul că țigările descoperite aparțineau șoferului mijlocului de transport, care nu avea documente de proveniență pentru bunurile respective.

Întreaga cantitate de ţigarete, estimată la o valoare de 11.960 lei, a fost indisponibilizată de către polițiști, iar în cauză, a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de deținere de către orice persoană în afara antrepozitului fiscal sau comercializarea pe teritoriul României a produselor accizabile supuse marcării, potrivit prezentului titlu, fără a fi marcate sau marcate necorespunzător ori cu marcaje false peste limita a 10.000 țigarete , conform art. 452 din  Legea 227/2015.”, informează Inspectoratul Teritorial al Poliției de Frontieră Giurgiu.

(Inspectoratul Teritorial al Poliției de Frontieră Giurgiu)