Peste 737 de porciau fost sacrificaţi. Deşi boala nu se transmite la om, există riscul de răspândire, dacă nu sunt respectate anumite reguli de igienă.

În prezent, pesta porcină africană evoluează în 283 de localităţi în întreaga ţară, cu 52 mai multe decât erau în urmă cu zece zile. Conform datelor comunicate de Autoritatea Naţională Sanitar-Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor, sunt active 950 de focare, din care şase la exploataţii comerciale.

În judeţul Giurgiu, sunt confirmate 153 de focare, dintre care 149 în gospodăriile populației și patru în exploatații comerciale.
Alte 36 de cazuri de PPA sunt la porcii mistreți de pe 8 fonduri de vânătoare. În localitățile Isvoarele, Pietrișu, Singureni, Crânguri, Stejaru, Giurgiu (cartier Rudari), Valea Dragului și Gostinu s-a definitivat uciderea preventivă a tuturor porcilor din exploatațiile non-profesionale.
Uciderea preventivă se desfășoară în localitățile: Hulubești, Oinacu, Braniștea, Prundu, Pietrele, Vedea.

Pesta porcină africană evoluează în două exploatații comerciale din Letca Nouă cu 2430 de capete din care au fost neutralizate 737 capete și Cetatea cu 1844 de capete unde va începe eliminarea acestora. Anchetele epidemiologice din cele două ferme sunt în desfășurare.

(JGR)