AcasăActualitatePersoanele care nu vor indica unde se găsesc în timpul concediului medical...

Persoanele care nu vor indica unde se găsesc în timpul concediului medical și nu permit verificarea, nu vor primi banii de concediu!

Un recent proiect legislativ  prevede verificarea la domiciliu a beneficiarilor de concedii medicale.  Persoanele care nu vor accepta să indice unde se află în concediu medical și nu permit verificarea, nu vor fi primi banii de concediu.

Verificarea la domiciliu  a celor care sunt în concediu medical se va face cu poliția! Cine nu deschide ușa rămâne fără bani!

Argumentul  celor ce au înaintat proiectul este acela că în doar 2 luni de la începutul anului au fost cerute deja sume însumând 60% din bugetul pe întregul an,  pentru plata concediilor medicale.

”Proiectul pe care l-am inițiat propune un mecanism de control al concediilor medicale. Acesta se realizează la domiciliu sau la adresa indicată de beneficiarii de concedii medicale, în intervalul de timp și în condițiile stabilite prin lege. Va fi realizat de către angajatori, casele de asigurări de sănătate sau, după caz, de către agențiile pentru ocuparea forței de muncă județene și a municipiului București, însoțiți de către personal din cadrul poliției comunitare/ locale”, arată inițiatoarea proiectului, Raluca Turcan,  care  dă  asigurări că se vor respecta drepturile și libertățile cetățenești garantate de Constituția României și că se va garanta inviolabilitatea domiciliului sau a reședinței asiguratului.

Ea mao precizează că  aceasta ar fi o soluție concretă ”pentru a stopa risipa și eventualele fraude introducând obligația persoanelor care intră în concediu medical (care nu sunt internate) pentru incapacitate temporară de muncă, de a declara adresa la care vor fi pe întreaga perioadp a concediului și de a permite controlul în intervalul de timp declarat”.

Persoanele care nu vor face această declarație, nu vor fi la adresa indicată sau nu vor permite verificarea – nu vor primi sumele cuvenite pe zilele de concediu medical. Trebuie să fim responsabili cu puținii bani pe care îi avem la dispoziție pentru plata concediilor medicale”, propune fostul ministru al Muncii.

”Concediile medicale trebuie să fie acordate exclusiv persoanelor care au nevoie de ele și care sunt cu adevărat în incapacitate de a munci temporar. Ele nu trebuie văzute drept o sursă de venit sau o formă de a „chiuli” de la muncă, prejudiciind, astfel, bugetul destinat sănătății. Nu ar mai trebui să avem situații în care cineva își ia concediu medical pentru a merge la pescuit sau a se ocupa de alte treburi din gospodărie”, mai susține Raluca Turcan.

Deputatul liberal arată că astfel urmărește stoparea fraudelor legate de concediile medicale fictive, în condițiile în care, în doar 2 luni de la începutul anului 2023, s-au solicitat deja sume însumând 60% din bugetul pe întregul an pentru plata concediilor medicale.

Ce ni se pare curios este că nu se vorbește nimic în cadrul acestui proiect de măsurile ce ar trebui luate împotriva medicilor  care eliberează astfel de concedii medicale, fără ca solicitantul să sufere de ceva anume, lucru care a devenit deja o obișnuință pentru unii dintre medici.

(Jurnal)

VREMEA

Giurgiu
cer senin
32.5 ° C
32.5 °
32.5 °
32 %
2.6kmh
2 %
lun
33 °
mar
33 °
mie
35 °
joi
37 °
vin
34 °

NOTA

Vă rugăm să folosiți un limbaj decent în comentariile pe care le lasati. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii se vor sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit. Site-ul jurnalgiurgiuvean.ro nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii. Responsabilitatea formulării acestora revine integral autorului comentariului!