Periplu prin 52 de școli din județul Giurgiu pentru promovarea învățământului dual și profesional

0
205

Vicepreședinta CJ Giurgiu, Mihaela Mihalcea, alături de inspectorul general adjunct, Florentina Găină, de reprezentanți ai mediului de afaceri giurgiuvean au mers timp de o lună de zile, prin diverse școli de pe teritoriul județului Giurgiu pentru a explica copiilor și părinților acestora importanța pe care o are învățarea unei meserii, „într-o societate care a promovat fabricile de diplome, decenii la rând”.

„Într-o singură lună, între 11 martie și 12 aprilie, am mers în 52 de școli din județ pentru a promova învățământul profesional.

Cea mai importantă bătălie pe care o avem de dus pe acest subiect este cea legată de mentalitate. Trebuie să reînvățăm cât de importante sunt meseriile, într-o societate care a promovat fabricile de diplome, decenii la rând.

Nu vreau să vorbesc despre vinovați. Contează mai puțin și nu e genul meu de abordare. Prefer să mă concentrez pe soluții practice, pe proiecte concrete pentru tinerii din comunitatea noastră.

Am văzut speranță în ochii unor tineri resemnați cu ideea că viitorul lor este în satul natal, în mediul defavorizat în care au avut ghinionul să se nască, fără să aibă curaj sa viseze. Și mă bucur că le-am oferit acest curaj. O meserie căutată de angajatori este șansa la o viață frumoasă pentru mulți copii din comunitatea noastră.

Gândul ca acest proiect de susținere a învățământului profesional va schimba vieți valorează mult mai mult decât orice critica. Iar pentru ei, pentru generațiile care ne urmează, niciun sacrificiu nu este prea mare”, scria Elisabeta Mihalcea pe pagina sa de Facebook.

Nu putem decât să ne aratăm și noi plini de speranță că acest proiect al CJ Giurgiu va avea în următoarea perioadă cât mai mulți „simpatizanți” și că meseria va ajunge să fie din nou apreciată, ca o adevărată „brățară de aur” pentru toți cei care o stăpânesc, oferindu-le tuturor, de ce nu, viața pe care fiecare dintre ei și-o dorește.

(Ana Magheru)