Cetățean turc depistat ascuns în spatele unei clădiri din apropierea PTF Giurgiu Miercuri, 13 Aprilie 2022

0
225

Polițiștii de frontieră giurgiuveni au observat, cu ajutorul autospecialei cu termoviziune, în apropierea punctului de trecere a frontierei, un cetățean turc, care se deplasa pe jos, cu intenția de a evita controlul de frontieră. Acesta a fost depistat în spatele unei clădiri abandonate din apropierea punctului de trecere a frontierei și a fost preluat de către autoritățile de frontieră bulgare în vederea continuării cercetărilor.

„În cursul acestei nopți, în jurul orei 02.00, polițiștii de frontieră giurgiuveni planificați să execute supravegherea și controlul frontierei au observat, cu ajutorul autospecialei cu termoviziune, o persoană care se deplasa pe jos, pe lângă o clădire situată în apropierea Punctului de Trecere a Frontierei Giurgiu.

De îndată, colegii noștri au declanșat o acțiune specifică pentru cercetarea zonei adiacente a P.T.F. Giurgiu.

Astfel, a fost depistat un bărbat, care se afla ascuns în spatele unei clădiri abandonate.

Persoana în cauză a declarat autorităților că este cetățean turc, în vârstă 22 de ani și a călătorit din Turcia cu diferite mijloace de transport până în apropierea tonetelor de control, poziționate pe sensul de intrare în țara noastră.

Ulterior a coborât și s-a deplasat pe jos, cu intenția de a evita controlul de frontieră. Tânărul intenționa să ajungă în Germania.

În acest context, colegii noștri au procedat la întreruperea călătoriei migrantului turc, iar conform protocolului româno-bulgar, acesta a fost preluat de către reprezentanții Poliţiei de Frontieră Bulgare, în vederea continuării cercetărilor şi dispunerii măsurilor legale ce se impun”, informează I.T.P.F. Giurgiu.

(Inspectoratul Teritorial al Poliției de Frontieră Giurgiu)