Pericol pentru șoferi! Descoperiri șocante făcute de inspectorii RAR în service-urile auto

0
259

Anunț de ultim moment făcut de RAR. În urma controalelor la service-urile auto au fost descoperite o serie de nereguli extrem de grave care pot periclita viața șoferilor ce își aduc mașinile la reparații.

Inspectorii Registrului Auto Român au amendat cu peste 1,2 milioane de lei mai multe service-uri auto în urma controalelor realizate în ultimele două luni, informează RAR. În cadrul controalelor, au fost verificate 891 de service-uri auto.

Inspectorii Departamentului Supraveghere Piaţă au constatat următoarele neconformităţi: lipsa autorizaţiei tehnice de funcţionare; comercializarea unor componente provenite din procesul de dezmembrare a sistemelor de frânare şi direcţie; utilizarea în procesul de reparaţii a unor componente provenite din procesul de dezmembrare a autovehicule, fără a avea acceptul proprietarului autovehiculului reparat; lipsa inspecţiilor finale care să demonstreze conformitatea lucrărilor de reparaţii efectuate. Ca urmare a neconformităţilor constatate, inspectorii Registrului Auto Român au aplicat sancţiuni contravenţionale în valoare de 1.229.000 lei”, precizează sursa citată.

Conform informațiilor furnizate de Registrul Auto Român, controalele de acest tip nu au o centralizare pe județe, astfel că nu se poate spune, cu exactitate, care este numărul service-urilor controlate pe raza județului, și nici care este valoarea sancțiunilor date la Giurgiu.

(Jurnal)