PERFORMANȚĂ! Primarul din Daia, Florin Șerban, a inaugurat o școală și o grădiniță în prima zi a noului an școlar! (Galerie Foto + VIDEO)

0
113

În prima zi de școală a noului an de învățământ, 2023-2024, Florin ȘERBAN; primarul comunei Daia (județ Giurgiu), a reușit o performanță greu de egalat. El a inaugurat concomitent, noua Școală generală din Daia, pe vechiul său amplasament și o grădiniță modernă, demnă de o localitate europeană, în sat Plopșoru.

La festivitatea de deschidere a anului școlar 2023-2024 a fost prezent senatorul giurgiuvean Toma Florin Petcu, precum și reprezentanți ai Ministerului de interne, un sobor de preoți ce au oficiat noua clădire și câțiva dintre profesorii care au predat în comună, astăzi pensionari: Stana Boanță, Viorica Cuțulescu, Burlacu Decebal (profesor de istorie, fost inspector școlar și director al vechii școli din Daia), Anton Georgeta (multă vreme, fost director al școlii Daia), educatoarea  Zlotea Maria și, nu în ultimul rând, învățătoarea Șerban Georgeta, nimeni alta decât mama primarului de astăzi al comunei Daia.

Clasele de curs erau pregătite să-i găzduiască pe cei aproximativ 200 de elevi, iar elevii erau nerăbdători să înceapă cursurile într-o școală nouă, cu apă caldă cu instalații sanitare nou nouțe, cu aer condiționat și cu mobilier modern, toate date ”la țiplă”, cum s-ar spune!

 

Vă oferim alăturat imagini VIDEO ale mesajelor transmise celor prezenți la festivitate de către primarul comunei, Florin Șerban, Senatorul Toma Petcu și de către decanul de vârstă al acestei emoționante întâlniri dintre generații, d-na profesor pensionar, Elisabeta Manta, în vârstă de 87 de ani, una din fostele profesoare ale primarului de astăzi al comunei Daia, Florin Șerban, după cum ne mărturisea acesta.

 (Florian Tincu)