Un număr de 20 de percheziţii au loc, luni dimineaţa, în Bucureşti şi patru judeţe – Prahova, Bacău, Giurgiu şi Ilfov – la sediile unor societăţi comerciale şi la locuinţele unor persoane bănuite de comiterea unor infracţiuni economice, într-un dosar cu un prejudiciu estimat la aproximativ 11,9 milioane de lei, conform Inspectoratului Judeţean de Poliţie Prahova.

„Poliţişti de investigare a criminalităţii economice din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Prahova, sub coordonarea procurorilor din cadrul Parchetului de pe Tribunalul Prahova, efectuează 20 de percheziţii domiciliare, în municipiul Bucureşti şi în judeţele Prahova, Bacău, Giurgiu şi Ilfov. Acţiunea vizează persoane bănuite că ar face parte dintr-o grupare infracţională specializată în săvârşirea unor infracţiuni de evaziune fiscală şi spălare a banilor”, precizează IPJ Prahova, într-un comunicat remis AGERPRES.

Conform acestuia, în perioada 2012 – 2016, trei societăţi comerciale beneficiare ar fi influenţat obligaţiile fiscale datorate bugetului de stat, în sens negativ, prin înregistrarea în evidenţele contabile proprii de achiziţii nereale. Pentru săvârşirea infracţiunii de evaziune fiscală au fost folosite zece societăţi cu un comportament de tip fantomă, mai precizează sursa citată.

Prejudiciul, în valoare de aproximativ 3.900.00 lei, rezultă din actele de evaziune fiscală şi peste 8.000.000 de lei, din infracţiunea de spălare a banilor, menţionează sursa citată.

Un număr de 19 persoane urmează să fie conduse la audieri.

La activităţi participă şi jandarmi din cadrul Grupării de Jandarmi Mobile „Matei Basarab” Ploieşti, mai menţionează comunicatul citat.

În cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de evaziune fiscală şi spălare a banilor, potrivit IPJ Prahova.

(Agerpres)